Kirjallisuuspiiri: Meri Valkama

Meri Valkama kuva Perttu Saksa

Kuva: Perttu Saksa

Kirjallisuuspiirissä on vieraana toimittaja ja kirjailija Meri Valkama. Hän keskustelee uunituoreesta teoksestaan Perinnönjako – Keskusteluja Tarja Halosen politiikasta (S&S 2024), joka on rehellinen ja silmiä avaava katsaus presidentti Tarja Halosen poliittisiin valintoihin. Valkama seurasi vuoden 2023 ajan Halosen työtä niin Suomessa kuin maailmalla, ja Perinnönjako perustuu hänen Halosen kanssa käymiinsä keskusteluihin.

Kun Venäjä helmikuussa 2022 hyökkäsi Ukrainaan, alkoi syyllisten etsiminen. Suomessa moni suuntasi syyttävän sormensa presidentti Haloseen, joka oli vuosia rakentanut lämpimiä suhteita Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin. Mitä Halonen itse ajattelee vanhoista päätöksistään? Millaisessa maailmassa ja minkälaisen tiedon varassa ne tehtiin? Entä oliko mahdollista, että koko elämänsä rauhan puolustamiselle omistanut päättäjä olisi tullut tahattomasti edistäneeksi mahdollisuutta sotaan?

Kirjallisuuspiirissä Meri Valkamaa haastattelee S&S:n kustantaja Mirjam Ilvas.

Kirjallisuuspiirissä kirjailijat ja tutkijat keskustelevat tuoreista teoksistaan. Maanantaisin painopiste on kaunokirjallisuudessa ja tiistaisin esillä ovat Helsingin yliopiston tutkijoiden työhön perustuvat tietokirjat. Kirjallisuuspiirin maanantai-iltojen ohjelman ovat suunnitelleet S&S:n kustantaja Mirjam Ilvas ja Teoksen toimitusjohtaja Nina Paavolainen. Tutkijatiistaiden ohjelmasta vastaavat humanistisen tiedekunnan dekaani, tietokirjallisuuden professori Pirjo Hiidenmaa ja Suomen tietokirjailijat ry:n entinen puheenjohtaja, emeritusprofessori Markku Löytönen.

Maanantai 8.4.2024 kello 17-18, Porthania PIII (Yliopistonkatu 3). Tapahtumaa voi seurata myös suoratoistona.