Kirjallisuuspiiri: Susanna Hast

Susanna Hast. Kuva: Miikka Pirinen / S&S

Kuva: Miikka Pirinen / S&S

Susanna Hast tutkii omakohtaisessa esikoisromaanissaan Ruumis/huoneet väkivallan ja trauman mekanismeja ja sitä naisia vastaan käytävää hiljaista sotaa, josta ei jää merkintöjä historiankirjoihin. Teos näyttää, miten ruumis muistaa sen mitä kieli ei aina tavoita. Romaani palkittiin Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnolla marraskuussa 2022.

Hast on Helsingissä asuva kirjoittaja ja tutkija. Hän on väitellyt Lapin yliopistossa yhteiskuntatieteiden tohtoriksi ja on Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun taiteellisen tutkimuksen dosentti ja tuntiopettaja. Hän on perehtynyt tutkimustyössään sodan kokemukseen.

Kirjallisuuspiirissä kirjailijat ja tutkijat keskustelevat tuoreista teoksistaan. Maanantaisin painopiste on kaunokirjallisuudessa ja tiistaisin esillä ovat Helsingin yliopiston tutkijoiden työhön perustuvat tietokirjat. Kirjallisuuspiirin maanantai-iltojen ohjelman ovat suunnitelleet S&S:n kustantaja Mirjam Ilvas ja Teoksen toimitusjohtaja Nina Paavolainen. Tutkijatiistaiden ohjelmasta vastaavat humanistisen tiedekunnan dekaani, tietokirjallisuuden professori Pirjo Hiidenmaa ja Suomen tietokirjailijat ry:n entinen puheenjohtaja, emeritusprofessori Markku Löytönen.

Maanantai 13.2.2023 kello 17-18, Porthania II (Yliopistonkatu 3). Tapahtumaa voi seurata myös suoratoistona.