Kirjallisuuspiiri: Hannu Toivonen

Hannu Toivonen

HUOM! VIERAS ON VAIHTUNUT AIEMMIN ILMOITETUSTA

Lokakuun tutkijatiistain vieraana on Hannu Toivonen, joka keskustelee tuoreesta teoksestaan Mitä tekoäly on? — 100 kysymystä ja vastausta. Hannu Toivonen toimii Tietojenkäsittelytieteen professorina Helsingin yliopistossa ja hänellä on itsellään pitkä tausta tekoälyn luovuuden tutkimuksessa. Hän on toiminut asiantuntijana erityisesti tekoälyn ja laskennallisen luovuuteen liittyvissä asioissa.

Voiko tekoälyllä olla tietoisuus? Kuinka paljon tekoälyllä on valtaa? Onko tekoäly uhka yksityisyydelle? Kirjassaan Mitä tekoäly on? Hannu Toivonen vastaa yleistajuisesti sataan kysymykseen tekoälystä. Vastaukset valaisevat monipuolisesti tekoälyn periaatteita ja vaikutuksia. Teoksessa Toivosen tavoitteena on antaa monipuolinen kuva kentästä, ja siksi hän on valinnut mukaan mahdollisimman erilaisia kysymyksiä. Hannu Toivosta haastattelee professori Pirjo Hiidenmaa.

Kirjallisuuspiirissä kirjailijat ja tutkijat keskustelevat tuoreista teoksistaan. Maanantaisin painopiste on kaunokirjallisuudessa ja tiistaisin esillä ovat Helsingin yliopiston tutkijoiden työhön perustuvat tietokirjat. Kirjallisuuspiirin maanantai-iltojen ohjelman ovat suunnitelleet S&S:n kustantaja Mirjam Ilvas ja Teoksen toimitusjohtaja Nina Paavolainen. Tutkijatiistaiden ohjelmasta vastaavat humanistisen tiedekunnan dekaani, tietokirjallisuuden professori Pirjo Hiidenmaa ja Suomen tietokirjailijat ry:n entinen puheenjohtaja, emeritusprofessori Markku Löytönen.

Tiistai 24.10.2023 kello 17-18, Porthania sali PIII (Yliopistonkatu 3). Tapahtumaa voi seurata myös suoratoistona.