Kulttuuritreffit: Brechtiä jokanaiselle

Brechtiä jokanaiselle

Syksyn ensimmäisillä Kulttuuritreffeillä suuntaamme Musiikkiteatteri Kapsäkkiin katsomaan Brechtiä jokanaiselle -menestysnäytelmää. Sirpa Kähkösen käsikirjoittama ja Taru Mäkelän ohjaama musiikkinäytelmä keräsi ensimmäisellä esityskaudellaan loppuunmyytyjä katsomoja ja ylistäviä arvosteluja, ja palaa nyt yleisön pyynnöstä ohjelmistoon. Ennen esitystä alumneille on luvassa myös tekijätapaaminen käsikirjoittaja Sirpa Kähkösen kanssa, joka esittelee meille teoksen klo 17.45-18.30.

Brechtiä jokanaiselle nostaa esiin naiset suurmiehen varjosta. Mitä rakkaus oikeuttaa? Kenen nimi muistetaan, kenet unohdetaan? Kuka kirjoitti mestarin klassikot? Kirjailija ja aikansa kuuluisin kommunisti Bertolt Brecht seurueineen saapui Suomeen 1940 paeten natseja. Hän vietti ahdasta pakolaiselämää yli vuoden Suomessa Hella Wuolijoen ja muiden vasemmistolaisnaisten auttamana. Brechtiä jokanaiselle luo ankaran katseen ihmissuhteitten vinoihin rakennelmiin suurten vainojen aikaan. Se saa näkemään uusin silmin fasismin olemuksen yhteiskunnassa, historiassa ja ihmissuhteissa. Eilen ja nyt.

Alumneille on varattu esitykseen 80 paikkaa permannolta ja 40 lisäpaikkaa parvelta 15 % alennuksella hintaan 32 € (norm. 38 €). Ilmoittaudu mukaan maksamalla osallistumismaksu allaolevan linkin kautta Alumnikaupassa. Muistathan sen jälkeen myös täyttää osallistujatietosi erilliselle lomakkeelle, niin tieto lippujen jaosta ja mahdollisista muutoksista tavoittaa sinut. Paikkoja ei kuitenkaan voi varata Ilmoita osallistujatietosi -linkin kautta, vaan alumnien lippukiintiö jaetaan maksujärjestyksessä. Alumnialennus on voimassa 10.8. klo 12 asti – maksathan osallistumismaksusi ennen sitä!

Torstai 7.9.2023 kello 17.45 (tekijätapaaminen) ja 19 (esitys), Musiikkiteatteri Kapsäkki (Hämeentie 68).


Samanlaisia tapahtumia


Kuva: Ari Aalto / HY

Kulttuuritreffit: Yliopistomuseo

Lokakuun Kulttuuritreffeillä pääsemme tutustumaan tuoreeltaan Yliopistomuseon uuteen näyttelykeskukseen. Yliopiston päärakennuksen peruskorjauksen myötä siellä toiminut Yliopistomuseo on ollut viime vuodet suljettuna, mutta remontin vihdoin valmistues..
Alfred William Finch: Hedelmäpuutarha La Louvièresta (Kuva Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen)

Kulttuuritreffit: Väriä & valoa Ateneumissa

Marraskuun Kulttuuritreffeillä suuntaamme vastaremontoituun Ateneumiin katsomaan Väriä & valoa – impressionismin perintö -näyttelyä. Lokakuun lopulla avautuva näyttely esittelee impressionistista ja uusimpressionistista taidetta vuosilta 1860–19..

Kulttuuritreffit: Ylioppilaskunnan Laulajien joulukonsertti

Ylioppilaskunnan Laulajien perinteiset joulukonsertit kuuluvat Helsingin rakastetuimpiin jouluperinteisiin ja ovat monille tärkeä osa joulun tunnelmaan virittäytymistä. Frakkipukuiset laulajat toivottavat yleisön tervetulleeksi jo ovella, ja arjen kiireet..