Kulttuuritreffit: Sekunnit ennen kaatumista

Sekunnit_ennen_kaatumista

Maaliskuun kulttuuritreffeillä suuntaamme Sellosaliin katsomaan Sekunnit ennen kaatumista -teatteriesitystä, joka perustuu Vuoden Alumnimme 2024 Hannele Cantellin samannimiseen kirjaan. Palkittu, omakohtainen teos kertoo, miten Cantellin elämä muuttui sairastumisen ja sitä seuranneen vammautumisen myötä. Cantellin teoksen on dramatisoinut Heini Junkkaala ja käsikirjoittanut ja ohjannut Elina Snicker, ja lavalla nähdään eturivin näyttelijät Pinja Hahtola, Sari Havas, Ria Kataja, Minna Kivelä, Irina Pulkka ja Minna Puolanto. Myös Hannele Cantell itse on ollut tiiviisti mukana teoksen valmistelussa.

Koskettava esitys nostaa esiin kokemuksia ja tunteita, joista ei usein puhuta ääneen: mitä itselle ja läheisille tapahtuu, kun terveestä tulee sairas ja autettava? Miten tilanne heijastuu parisuhteeseen, perheeseen ja muuhun elämään? Välittämisestä ja myötätunnosta puhuva esitys on rakkaudenosoitus läheisille, mutta ei rajaudu käsittelemään vain sairastumista: yhdelle kaatuminen voi tarkoittaa rähmällään oloa ihmissuhteen päätyttyä, toiselle kipua ja häpeää, kun menettää työpaikan. Samalla Sekunnit ennen kaatumista on yhteiskunnallinen kannanotto sairastuneiden ja vammaisten asemasta: Miksi heikossa asemassa olevat ihmiset ja vähemmistöt jäävät näkymättömiin ja syrjään? Ovatko esteettömyys ja saavutettavuus vain sanoja, jotka eivät kuitenkaan käytännön elämässä toteudu?

Alumneille on varattu esitykseen 120 paikkaa alennushintaan. Liput maksavat alumneille 29 € (aikuiset) ja 25 € (eläkeläiset ja muut alennusryhmät) – normaalihinta 32 € + tilausmaksu. Ilmoittaudu mukaan maksamalla osallistumismaksu allaolevan linkin kautta Alumnikaupassa. Kun täytät kaikki tarvittavat tiedot Alumnikaupassa lippua ostaessasi, sinun ei enää tarvitse täyttää erillistä ilmoittautumislomaketta. Alumnialennus on voimassa 31.1. klo 12 asti – maksathan osallistumismaksusi ennen sitä.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.

Keskiviikko 13.3.2024 kello 19.00, Sellosali (Soittoniekanaukio 1A, Espoo).


Samanlaisia tapahtumia


Kuva Pekka Suikkanen

Kulttuuritreffit: Musiikkitalon urut

Kulttuurikevään päätteeksi alumnit suuntaavat kuuntelemaan pitkään kaivattuja Musiikkitalon urkuja, joiden hankinnan alullepanijana toimi hankkeeseen miljoona euroa lahjoittanut säveltäjä Kaija Saariaho. Käsityönä rakennetut, maailman suurimpien mo..