Kulttuuritreffit: Hz/HUNT Tanssin talossa

Hz-Hunt

Yksi vuoden kulttuuritapauksista on Tanssin talon avautuminen yleisölle 2.2.22. Alumniyhdistys suuntaakin huhtikuun kulttuuritreffeillä katsomaan Tero Saarinen Companyn tuoretta kahden teoksen iltaa Hz/HUNT, minkä yhteydessä nopeimmille on tarjolla myös tutustumiskierros Tanssin taloon!

ESITYS

Upouuden Erkko-salin lavalla nähdään illan aikana kaksi teosta, klassikon ja kantaesityksen yhdistelmä, kestoltaan yhteensä 1h 40 min (sis. väliaika). Johanna Nuutisen Hz (Hertsi, 2022) on monimuotoisesti aisteja ruokkiva syväsukellus ääniaaltoihin, missä merten äänisaaste toimii metaforana nykyajan ärsyketulvalle. Viiden valovoimaisen tanssijan tulkitsema teos kuljettaa yleisönsä alueelle, jossa kuultu muuttuu kokonaisvaltaisesti koetuksi. Elämän dualismista ja kehollisuuden katoamisesta väkevästi ammentava Tero Saarisen HUNT syntyi Venetsian biennaalin tilaamana 2002. Kriitikoiden ja katsojien ylistämää teosta pidetään yhtenä Igor Stravinskyn Kevätuhrin merkittävimmistä nykytulkinnoista. Saarinen esitti sooloaan yli kymmenen vuoden ajan kaikkiaan yli 80 kaupungissa ja 32 maassa, mutta nyt hän siirtää vaativan koreografiansa kahdelle uudelle tanssijalle. 5.4. solistina nähdään äärimmäisen karismaattisena tulkitsijana tunnettu Auri Ahola.

OHEISOHJELMA

Ennen esitystä on mahdollisuus päästä tutustumaan tarkemmin upouuteen kulttuuripyhättöön, kun Tero Saarinen Companyn Maiju Ristilä pitää alumneille Tanssin talon tutustumiskierrokset kello 17.40 ja 18. Kierroksille mahtuu mukaan 50 nopeimmin ilmoittautunutta alumnia. Esityksen jälkeen on ohjelmassa vielä kaikille avoin yleisökeskustelu.

LIPUT

Alumniyhdistys on varannut esitykseen 80 lippua permannon parhailta paikoilta. Liput maksavat 26.12.2021 saakka 51 € / 44 € (A-kategoria / B-kategoria) ja sen jälkeen 54 € / 46 € (ovh. 57 € / 49 €). Alumnihintaiset liput ostetaan itse verkossa allaolevaa linkkiä käyttäen (sen kautta näkyvät ainoastaan Alumniyhdistykselle varatut paikat). Alumnien lippuvaraus on voimassa 11.2.2022 asti eli liput on ostettava viimeistään silloin. Ilmoittaudu tapahtumaan allaolevasta linkistä, ja sen jälkeen käy lunastamassa lippusi yllä olevien ohjeiden mukaan.

Tiistai 5.4.2022 kello 17.40 ja kello 18 (Tanssin talon kierros) ja klo 19 (Hz/Hunt-esitys), Tanssin Talo (Kaapeliaukio 3).


Samanlaisia tapahtumia


Kulttuuritreffit: Hypnotic Brass Ensemble Huvila-teltassa

Alumniyhdistyksen syksy avataan Kulttuuritreffeillä, kun Helsingin juhlaviikkojen Huvila-teltassa on tarjolla jazzia ja soulia Hypnotic Brass Ensemblen ja Bobby Orozan tahtiin. Huikean konsertin lisäksi Alumniyhdistyksen jäsenille on luvassa 15 % alennus li..

Kulttuuritreffit: Esquive

Syksyn huimapäisimmät Kulttuuritreffit vievät alumnit kokemaan nykysirkusta ranskalaisten trampoliinin taitajien pariin. Gaëtan Levêquen Esquive kutsuu katsojan tarkastelemaan ihmisen sisäistä halua kohota yhä ylemmäs ja ylemmäs ja kokemaan jatkuva p..

Kulttuuritreffit: Själarnas Ö

Johanna Holmströmin samannimiseen menestysromaaniin perustuva Själarnas ö – Sielujen saari on koskettava draama pimeydestä, valosta ja lähimmäisenä olemisesta. Tarina sijoittuu Turunmaan saaristoon, Seilin saaressa olevaan mielisairaalaan, jonne lähe..
Kuva: Jean Louis Fernandez / Aix-en-Provencen festivaali

Kulttuuritreffit: Innocence

Kulttuurisyksyn kohokohta on kansainvälistä suitsutusta kerännyt Innocence-ooppera. Kaija Saariahon säveltämä, Sofi Oksasen kirjoittama ja Aleksi Barrièren dramatisoima Innocence sai menestyksekkään kantaesityksensä Aix-en-Provencen festivaalilla hei..