Kulttuuritreffit: Väriä & valoa Ateneumissa

Alfred William Finch – Hedelmäpuutarha La Louvieresta – Kuva Kansallisgalleria Hannu Aaltonen

Alfred William Finch: Hedelmäpuutarha La Louvièresta (Kuva Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen)

Marraskuun Kulttuuritreffeillä suuntaamme vastaremontoituun Ateneumiin katsomaan Väriä & valoa – impressionismin perintö -näyttelyä. Lokakuun lopulla avautuva näyttely esittelee impressionistista ja uusimpressionistista taidetta vuosilta 1860–1916 rinnastaen kansainvälisen taiteen huippunimet suomalaisen väritaiteen lyhyeen mutta intensiiviseen kukoistuskauteen. Näyttelyn kansainvälisten taiteilijoiden joukossa ovat mm. Claude Monet, August Renoir, Camille Pissarro ja Alfred Sisley, ja kotimaisista taiteilijoista ovat esillä mm. Ellen Thesleff, Magnus Enckell, Pekka Halonen ja Tyko Sallinen.

Näyttelyyn ei ruuhkien välttämiseksi järjestetä lainkaan opastuksia, mutta Alumniyhdistyksen jäsenille on varattu oma puolen tunnin näyttelyintro Ateneum-salissa. Näyttelyintrolla saamme johdatuksen näyttelyn teemoihin ja keskeisiin teoksiin asiantuntevan oppaan ja runsaan kuvaesityksen avulla. Tämän jälkeen jokainen voi tutustua Ateneumin intendentti Anna-Maria von Bonsdorffin ja museonjohtaja Marja Sakarin kuratoimaan näyttelyyn omaan tahtiinsa.

Näyttelyintroon mahtuu yhteensä 100 alumnia ja sen hinta on Alumniyhdistyksen jäsenille 6 €/hlö (norm. 8 €). Sen lisäksi osallistujien tulee paikan päällä maksaa Ateneumin pääsymaksu itse (20/12 €, Museokortilla ilmainen). Ilmoittaudu mukaan maksamalla osallistumismaksu allaolevan linkin kautta Alumnikaupassa. Kun täytät kaikki tarvittavat tiedot Alumnikaupassa lippua ostaessasi, sinun ei tarvitse enää täyttää erillistä ilmoittautumislomaketta. Ilmoittautuminen päättyy 5.11. – maksathan osallistumismaksusi ennen sitä.

Tiistai 21.11.2023 kello 16.30, Ateneum (Kaivokatu 2, ryhmien sisäänkäynti Ateneuminkujalta).


Samanlaisia tapahtumia


Kuva: Ari Aalto / HY

Kulttuuritreffit: Yliopistomuseo

Lokakuun Kulttuuritreffeillä pääsemme tutustumaan tuoreeltaan Yliopistomuseon uuteen näyttelykeskukseen. Yliopiston päärakennuksen peruskorjauksen myötä siellä toiminut Yliopistomuseo on ollut viime vuodet suljettuna, mutta remontin vihdoin valmistues..

Kulttuuritreffit: Ylioppilaskunnan Laulajien joulukonsertti

Ylioppilaskunnan Laulajien perinteiset joulukonsertit kuuluvat Helsingin rakastetuimpiin jouluperinteisiin ja ovat monille tärkeä osa joulun tunnelmaan virittäytymistä. Frakkipukuiset laulajat toivottavat yleisön tervetulleeksi jo ovella, ja arjen kiireet..