Kulttuuritreffit: Väriä & valoa Ateneumissa

Alfred William Finch – Hedelmäpuutarha La Louvieresta – Kuva Kansallisgalleria Hannu Aaltonen

Alfred William Finch: Hedelmäpuutarha La Louvièresta (Kuva Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen)

Marraskuun Kulttuuritreffeillä suuntaamme vastaremontoituun Ateneumiin katsomaan Väriä & valoa – impressionismin perintö -näyttelyä. Lokakuun lopulla avautuva näyttely esittelee impressionistista ja uusimpressionistista taidetta vuosilta 1860–1916 rinnastaen kansainvälisen taiteen huippunimet suomalaisen väritaiteen lyhyeen mutta intensiiviseen kukoistuskauteen. Näyttelyn kansainvälisten taiteilijoiden joukossa ovat mm. Claude Monet, August Renoir, Camille Pissarro ja Alfred Sisley, ja kotimaisista taiteilijoista ovat esillä mm. Ellen Thesleff, Magnus Enckell, Pekka Halonen ja Tyko Sallinen.

Näyttelyyn ei ruuhkien välttämiseksi järjestetä lainkaan opastuksia, mutta Alumniyhdistyksen jäsenille on varattu oma puolen tunnin näyttelyintro Ateneum-salissa. Näyttelyintrolla saamme johdatuksen näyttelyn teemoihin ja keskeisiin teoksiin asiantuntevan oppaan ja runsaan kuvaesityksen avulla. Tämän jälkeen jokainen voi tutustua Ateneumin intendentti Anna-Maria von Bonsdorffin ja museonjohtaja Marja Sakarin kuratoimaan näyttelyyn omaan tahtiinsa.

Näyttelyintroon mahtuu yhteensä 100 alumnia ja sen hinta on Alumniyhdistyksen jäsenille 6 €/hlö (norm. 8 €). Sen lisäksi osallistujien tulee paikan päällä maksaa Ateneumin pääsymaksu itse (20/12 €, Museokortilla ilmainen). Ilmoittaudu mukaan maksamalla osallistumismaksu Alumnikaupassa. Kun täytät kaikki tarvittavat tiedot Alumnikaupassa lippua ostaessasi, sinun ei tarvitse enää täyttää erillistä ilmoittautumislomaketta. Ilmoittautuminen päättyy 5.11. – maksathan osallistumismaksusi ennen sitä.

HUOM: Tapahtuma on täynnä.

Tiistai 21.11.2023 kello 16.30, Ateneum (Kaivokatu 2, ryhmien sisäänkäynti Ateneuminkujalta).


Samanlaisia tapahtumia


Kulttuuritreffit: Sekunnit ennen kaatumista

Maaliskuun kulttuuritreffeillä suuntaamme Sellosaliin katsomaan Sekunnit ennen kaatumista -teatteriesitystä, joka perustuu Vuoden Alumnimme 2024 Hannele Cantellin samannimiseen kirjaan. Palkittu, omakohtainen teos kertoo, miten Cantellin elämä muuttui sair..
Kuva Pekka Suikkanen

Kulttuuritreffit: Musiikkitalon urut

Kulttuurikevään päätteeksi alumnit suuntaavat kuuntelemaan pitkään kaivattuja Musiikkitalon urkuja, joiden hankinnan alullepanijana toimi hankkeeseen miljoona euroa lahjoittanut säveltäjä Kaija Saariaho. Käsityönä rakennetut, maailman suurimpien mo..