Kulttuuritreffit: Väriä & valoa Ateneumissa

Alfred William Finch – Hedelmäpuutarha La Louvieresta – Kuva Kansallisgalleria Hannu Aaltonen

Alfred William Finch: Hedelmäpuutarha La Louvièresta (Kuva Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen)

Marraskuun Kulttuuritreffeillä suuntaamme vastaremontoituun Ateneumiin katsomaan Väriä & valoa – impressionismin perintö -näyttelyä. Lokakuun lopulla avautuva näyttely esittelee impressionistista ja uusimpressionistista taidetta vuosilta 1860–1916 rinnastaen kansainvälisen taiteen huippunimet suomalaisen väritaiteen lyhyeen mutta intensiiviseen kukoistuskauteen. Näyttelyn kansainvälisten taiteilijoiden joukossa ovat mm. Claude Monet, August Renoir, Camille Pissarro ja Alfred Sisley, ja kotimaisista taiteilijoista ovat esillä mm. Ellen Thesleff, Magnus Enckell, Pekka Halonen ja Tyko Sallinen.

Näyttelyyn ei ruuhkien välttämiseksi järjestetä lainkaan opastuksia, mutta Alumniyhdistyksen jäsenille on varattu oma puolen tunnin näyttelyintro Ateneum-salissa. Näyttelyintrolla saamme johdatuksen näyttelyn teemoihin ja keskeisiin teoksiin asiantuntevan oppaan ja runsaan kuvaesityksen avulla. Tämän jälkeen jokainen voi tutustua Ateneumin intendentti Anna-Maria von Bonsdorffin ja museonjohtaja Marja Sakarin kuratoimaan näyttelyyn omaan tahtiinsa.

Näyttelyintroon mahtuu yhteensä 100 alumnia ja sen hinta on Alumniyhdistyksen jäsenille 6 €/hlö (norm. 8 €). Sen lisäksi osallistujien tulee paikan päällä maksaa Ateneumin pääsymaksu itse (20/12 €, Museokortilla ilmainen). Ilmoittaudu mukaan maksamalla osallistumismaksu Alumnikaupassa. Kun täytät kaikki tarvittavat tiedot Alumnikaupassa lippua ostaessasi, sinun ei tarvitse enää täyttää erillistä ilmoittautumislomaketta. Ilmoittautuminen päättyy 5.11. – maksathan osallistumismaksusi ennen sitä.

HUOM: Tapahtuma on täynnä.

Tiistai 21.11.2023 kello 16.30, Ateneum (Kaivokatu 2, ryhmien sisäänkäynti Ateneuminkujalta).


Samanlaisia tapahtumia


Kuva: Ola Kolehmainen © Paimio Sanatorium Foundation

Päiväretki: Paimion parantola 21.8. ja 28.8.

Alumniyhdistyksen syyskauden avaa tänäkin vuonna päiväretki eteläsuomalaiseen kulttuurikohteeseen, ja tällä kertaa lähdemme tutustumaan Paimion parantolaan. Alvar ja Aino Aallon suunnittelema rakennus valmistui tuberkuloosiparantolaksi vuonna 1933. Par..
Kuva: Stefan Bremer

Kulttuuritreffit: Oopperan kummitus

Alumniyhdistyksen kulttuurisyksyn avaa Andrew Lloyd Webberin rakastettu klassikkomusikaali Oopperan kummitus, jota on esitetty Kansallisoopperan päänäyttämöllä loppuunmyydyille katsomoille jo yli sata kertaa. Klassisen musiikin elementtejä populaarimusi..
Kuva: Juliana Harkki

Kulttuuritreffit: Maria Ylipää & Ystävät

Lokakuun Kulttuuritreffeillä suuntaamme Espoon kulttuurikeskukseen kuuntelemaan monipuolisena näyttelijänä ja laulajana tunnettua upeaäänistä Maria Ylipäätä. Yhdessä unelmatrionsa (Marzi Nyman, Niko Kumpuvaara ja Ville Herrala) kanssa Ylipää tarjo..
Tove Jansson: Lintu sininen, 1953 (yksityiskohta). © Tove Janssonin kuolinpesä. Kuva: HAM / Maija Toivanen.

Kulttuuritreffit: Tove Jansson – Paratiisi

Marraskuun Kulttuuritreffeillä suuntaamme Helsingin taidemuseo HAMiin tutustumaan pari viikkoa aiemmin avautuvaan Tove Janssonin (1914–2001) näyttelyyn. Paratiisi-näyttely esittelee Janssonin julkisiin tiloihin 1940- ja 1950-luvuilla toteuttaman seinämaa..

Kulttuuritreffit: Jäniksen vuosi

Joulukuun Kulttuuritreffeillä suuntaamme Kansallisteatteriin, jossa Arto Paasilinnan rakastetuin romaani nähdään tuoreena näyttämösovituksena. Jäniksen vuosi on hullunkurinen, vilpitön ja haikea aikuisten teatterisatu vapaudesta ja kohtalon kummallis..