Val­ta vaih­tuu Sak­sas­sa – mikä muut­tuu Eu­roo­pas­sa?

pinnalla_logo

Pitkäaikainen liittokansleri Angela Merkel astuu syrjään, kun Saksassa järjestetään liittopäivävaalit 26.9. Kyseessä on iso muutos paitsi Saksassa myös Euroopan unionin ja kansainvälisen politiikan näyttämöillä.

Tiedekulman Pinnalla-ohjelmassa Saksan vaaleista keskustelevat Helsingin yliopiston tutkijakollegiumin johtaja, kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsberg ja Eurooppa-tutkimuksen keskuksen johtaja, dosentti Timo Miettinen. Vaalien asetelmia ja tunnelmia Saksasta analysoi Helsingin Sanomien Berliinin-kirjeenvaihtaja Hanna Mahlamäki. Keskustelua vetää Helsingin Sanomien pääkirjoitustoimittaja Anna-Liina Kauhanen.

Keskustelun aiheita:

  • Millaisissa asetelmissa vaaleihin lähdetään ja mitkä ovat vaalien tärkeimmät teemat?
  • Mikä muuttuu Saksassa ja Euroopassa Merkelin lähdön jälkeen?
  • Millaiset saappaat tulevalla liittokanslerilla on täytettävänään maailmanpolitiikassa?

Tapahtuma on osa Tiedekulman Pinnalla-ajankohtaisohjelmasarjaa. Pinnalla auttaa ymmärtämään maailman tapahtumia ja ajankohtaisia ilmiöitä laajemmin – tutkitun tiedon avulla. Ohjelmassa vaihtuvat asiantuntijat avaavat ajankohtaisten ilmiöiden ja tapahtumien taustoja ja merkitystä.

Tiistai 14.9.2021 kello 12. Tapahtuma lähetetään suoratoistona, eikä siihen voi osallistua paikan päällä. Lähetämme suoratoistolinkin erikseen tapahtumaan ilmoittautuneille.