Pinnan alla: Villa Skeppet & Chappe

VillaSkeppet Christine och Göran Schildts stiftelse

Alumniyhdistyksen syyskauden avaa yhteistyössä Christine ja Göran Schildtin säätiön kanssa järjestetyn Pinnan alla -tapahtumasarjan huipennus, päiväretki Tammisaareen. Tammisaaressa tutustutaan Alvar Aallon suunnittelemaan Villa Skeppetiin sekä huhtikuussa avattuun nykytaiteen museo Chappeen. Akateemikko Albert de la Chapellen lahjoitusvaroin rakennettu ja kulttuurirakennuksistaan tunnetun JKMM Arkkitehtien Asmo Jaaksin suunnittelema Chappe on jo ehtinyt aiheuttaa pienen yleisöryntäyksen.

Keväällä järjestettyihin Pinnan alla -luentoihin liittyvä Villa Skeppet oli Alvar Aallon lahja ystävälleen ja elämäkertansa kirjoittajalle Göran Schildtille ja tämän vaimolle Christinelle. Se on Aallon suunnittelemista pientaloista viimeinen, ja se syntyi arkkitehdin ja asukkaiden välisessä poikkeuksellisen tiiviissä yhteisymmärryksessä. Aallon arkkitehtuurin keskeinen tavoite pienen ihmisen hyvinvoinnista yhdistyy Villa Skeppetissä arkkitehdin myöhäistä tuotantoa leimanneeseen veistokselliseen muotokieleen.

Päivän ohjelma:
10.30 Lähtö tilausbussilla Kiasman pysäkiltä
12.00 Lounas Tammisaaressa ravintola Fyrenissä
13.30 Opastetut kierrokset Villa Skeppetissä ja Chappessa sekä omatoiminen tutustuminen Chappen yhteydessä sijaitsevan Raaseporin museon Helene Schjerfbeckin elämä ja taide -näyttelyyn
15.45 Omaa vapaata aikaa Tammisaaressa
16.30 Paluubussi Helsinkiin, jonne saavutaan noin klo 18.

Päiväretken hinta on 38 € sisältäen edestakaiset bussikuljetukset, lounaan sekä opastetut kierrokset Villa Skeppetissä ja Chappessa. Hintaan ei sisälly Chappen ja Raaseporin museon sisäänpääsyä, joka kuitenkin on Museokortilla ilmainen – jos sinulla ei ole Museokorttia, maksaa molempien museoiden sisäänpääsyyn oikeuttava lippu lisäksi 12/9 € (aikuiset/alennusryhmät, maksu paikan päällä). Mukaan mahtuu 48 nopeinta alumnia: ilmoittaudu maksamalla ensin osallistumismaksu Alumnikaupassa allaolevan linkin kautta ja täytä sen jälkeen tarkemmat osallistujatietosi erilliselle lomakkeelle. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

HUOM: Suuren suosion takia tapahtuma järjestetään aikataulultaan ja sisällöltään identtisenä kahdesti, to 24.8. ja pe 25.8. Tällä hetkellä molemmat tapahtumat ovat loppuunvarattuja, mutta voit ilmoittautua varasijalle täyttämällä allaolevan Ilmoita osallistujatietosi -lomakkeen.

Torstai 24.8.2023 ja Perjantai 25.8.2023 kello 10.30, Helsinki-Tammisaari-Helsinki.


Samanlaisia tapahtumia


Kuva: Ari Aalto / HY

Kulttuuritreffit: Yliopistomuseo

Lokakuun Kulttuuritreffeillä pääsemme tutustumaan tuoreeltaan Yliopistomuseon uuteen näyttelykeskukseen. Yliopiston päärakennuksen peruskorjauksen myötä siellä toiminut Yliopistomuseo on ollut viime vuodet suljettuna, mutta remontin vihdoin valmistues..
Alfred William Finch: Hedelmäpuutarha La Louvièresta (Kuva Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen)

Kulttuuritreffit: Väriä & valoa Ateneumissa

Marraskuun Kulttuuritreffeillä suuntaamme vastaremontoituun Ateneumiin katsomaan Väriä & valoa – impressionismin perintö -näyttelyä. Lokakuun lopulla avautuva näyttely esittelee impressionistista ja uusimpressionistista taidetta vuosilta 1860–19..

Kulttuuritreffit: Ylioppilaskunnan Laulajien joulukonsertti

Ylioppilaskunnan Laulajien perinteiset joulukonsertit kuuluvat Helsingin rakastetuimpiin jouluperinteisiin ja ovat monille tärkeä osa joulun tunnelmaan virittäytymistä. Frakkipukuiset laulajat toivottavat yleisön tervetulleeksi jo ovella, ja arjen kiireet..