Promootion henki: Elävä perinne?

Kansallismuseon tapahtuman kuva pieni

Miten ja miksi promootioperinne on voinut säilyä aina vuodesta 1643? Saako perinteitä muuttaa? Pitääkö promootiota päivittää vastaamaan tämän päivän arvoja? Miten Helsingin yliopiston promootiot heijastavat ajan henkeä sekä mm. uskontoon, ilmastoon ja inkluusioon liittyviä teemoja?

Elävän perinnön teemavuoden ja promootion riemuvuoden kunniaksi järjestettävässä paneelikeskustelussa ovat mukana professori Laura Kolbe, professori Tuomas Heikkilä ja queer-opiskelijajärjestö Qaareva ry:n edustaja. Moderaattorina toimii FT Kristina Ranki. Tilaisuudessa julkistetaan myös promootion riemuvuoden juomalaulukilpailun voittaja.

Tapahtuma on Promootion riemuvuoden, Alumniyhdistyksen ja Helsinki Alumni -yhteisön järjestämän Promootion henki – Elävä perinne, riemu ja rituaalit -tapahtumasarjan toinen osa. Sarja tarjoaa niin väläyksiä promootion historiasta, kriittistä pohdintaa promootion perinteistä kuin elävää promootiotaidetta. Ilmoittautumista ei vaadita, mutta jos tiedät olevasi tulossa, kerrothan siitä järjestelyjen helpottamiseksi allaolevalla lomakkeella.

Vuonna 2023 Helsingin yliopistolla vietetään Promootion riemuvuotta järjestyksessä sadannen filosofisen tiedekunnan promootion kunniaksi. Riemuvuoden monipuoliseen ohjelmaan kuuluu mm. Kansalliskirjaston näyttely, promootion historiasta kertova tietokirja, podcastsarja, muistitietokeruu, juomalaulukilpailu sekä useita yleisötilaisuuksia – tarkempia tietoja löytyy osoitteesta www.helsinki.fi/promootionriemuvuosi.

Keskiviikko 19.4.2023 kello 17-18.30, Kansallismuseon auditorio (Mannerheimintie 34).