Promootion henki: Riemullinen promootio – Taidetta tieteen keskiössä

Seppelöity tytön pää pieni

F. Ahlstedt: Seppelöity tytön pää (Helsingin yliopistomuseo, Matti Ruotsalainen)

Vuonna 2023 Helsingin yliopistolla vietetään Promootion riemuvuotta järjestyksessä sadannen filosofisen tiedekunnan promootion kunniaksi. Riemuvuoden monipuoliseen ohjelmaan kuuluu mm. Kansalliskirjaston näyttely, promootion historiasta kertova tietokirja, podcastsarja, muistitietokeruu, juomalaulukilpailu sekä useita yleisötilaisuuksia – tarkempia tietoja tarjonnasta löytyy osoitteesta www.helsinki.fi/promootionriemuvuosi.

Osana monipuolista ohjelmaa Promootion riemuvuosihanke, Alumniyhdistys ja Helsinki Alumni -yhteisö järjestävät yhdessä kolmiosaisen tapahtumasarjan Promootion henki – Elävä perinne, riemu ja rituaalit, joka tarjoaa niin välähdyksiä promootion historiasta, kriittistä pohdintaa promootion perinteistä kuin elävää promootiotaidetta.

Tapahtumasarjan viimeinen osa Riemullinen promootio – Taidetta tieteen keskiössä järjestetään keskellä Riemuvuoden neljää promootiota ja keskellä avointa kaupunkitilaa. Luvassa on perinteistä promootiomusiikkia Ylioppilaskunnan Soittajien esittämänä, tutustumista promootiomuotiin sekä näytelmällinen sukellus 1600-luvun promootioon. Taiteellisissa merkeissä tutustutaan siis niin promootion pitkiin perinteisiin kuin nykyhetken muutoksiin. Tervetuloa mukaan fiilistelemään promootion historiaa ja kesän aloitusta Espan lavalle!

Torstai 1.6.2023 kello 16-18, Espan lava (Eteläesplanadi 1). Ei ennakkoilmoittautumista.


Samanlaisia tapahtumia


Kuva: HY / Ari Aalto

Yliopiston lukuvuoden avajaiset ja avajaiskarnevaalit

Helsingin yliopiston lukuvuoden avajaisia vietetään perinteiseen tapaan syyskuun ensimmäisenä maanantaina. Lukuvuoden avajaisten ohjelmassa on rehtorin avajaispuhe, henkilökunnan ja ylioppilaskunnan edustajien puheenvuorot sekä musiikkia. Juhlasalin ohje..

Tutustuminen yliopiston observatorioon

Alkusyksystä astumme tähtitieteen kiehtovaan maailmaan ja tutustumme yliopiston vanhaan observatorioon Tähtitorninmäellä. Arkkitehti Carl Ludvig Engelin ja tähtitieteen professori F.W.A. Argelanderin suunnittelema observatorio oli valmistuessaan 1834 aik..
Kuva: Veikko Somerpuro

Alumnien kampusretki Meilahteen

Helsingin yliopiston alumniyhdistyksen ja Helsinki Alumni -yhteisön yhdessä toteuttama alumneille suunnattujen kampusretkien sarja jatkuu. Kampusretkillä tutustutaan kullakin Helsingin yliopiston kampuksella tehtävään tutkimukseen, sen opiskelijoihin ja ..