Promootion henki: Riemullinen promootio – Taidetta tieteen keskiössä

Seppelöity tytön pää pieni

F. Ahlstedt: Seppelöity tytön pää (Helsingin yliopistomuseo, Matti Ruotsalainen)

Vuonna 2023 Helsingin yliopistolla vietetään Promootion riemuvuotta järjestyksessä sadannen filosofisen tiedekunnan promootion kunniaksi. Riemuvuoden monipuoliseen ohjelmaan kuuluu mm. Kansalliskirjaston näyttely, promootion historiasta kertova tietokirja, podcastsarja, muistitietokeruu, juomalaulukilpailu sekä useita yleisötilaisuuksia – tarkempia tietoja tarjonnasta löytyy osoitteesta www.helsinki.fi/promootionriemuvuosi.

Osana monipuolista ohjelmaa Promootion riemuvuosihanke, Alumniyhdistys ja Helsinki Alumni -yhteisö järjestävät yhdessä kolmiosaisen tapahtumasarjan Promootion henki – Elävä perinne, riemu ja rituaalit, joka tarjoaa niin väläyksiä promootion historiasta, kriittistä pohdintaa promootion perinteistä kuin elävää promootiotaidetta.

Tapahtumasarjan viimeinen osa Riemullinen promootio – Taidetta tieteen keskiössä järjestetään keskellä Riemuvuoden neljää promootiota, ja luvassa on elävää ja riemukasta promootiotaidetta vuosisatojen varrelta keskellä kaupunkia. Tapahtuman tarkempi ohjelma täsmentyy ja ilmoittautuminen avautuu myöhemmin.

Torstai 1.6.2023 kello 16-18, Espan lava (Eteläesplanadi 1).


Samanlaisia tapahtumia


Kuva: Helsingin yliopistomuseo

Promootion henki: Välähdyksiä promootioperinteestä

Mikä ihme on promootio? Mistä sen vaihtelevissa mutta ikiaikaisissa rituaaleissa on kyse? Oliko promootio elämäsi kohokohta vai provosoidutko sen päivitystä kaipaavista muodoista? Luuletko tietäväsi jo kaiken promootion historiasta? Riippumatta siitä,..
F. Ahlstedt: Seppelöity tytön pää (Helsingin yliopistomuseo, Matti Ruotsalainen)

Promootion riemuvuoden avajaiset

Vuonna 2023 Helsingin yliopistolla vietetään Promootion riemuvuotta järjestyksessä sadannen filosofisen tiedekunnan promootion kunniaksi. Riemuvuoden monipuoliseen ohjelmaan kuuluu mm. Kansalliskirjaston näyttely, promootion historiasta kertova tietokirja..