Tiedekulma: Euroopan näkymättömät rajat

Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen keskuksen ja Tiedekulman järjestämässä tapahtumassa tutkijat pohtivat, keitä Euroopassa autetaan ja millaisia solidaarisuuden rajoja Euroopan sisällä kulkee. Vuoden 2022 tapahtumat ovat tehneet näkyväksi sen, miten eri tavalla Euroopassa on suhtauduttu sodalta turvaa hakeviin. Myös valtiotasolla on punnittu auttamisen ja solidaarisuuden rajoja ja arvioitu liittolaisuussuhteita uudelleen. Aiheesta keskustelemassa ovat akatemiatutkija Timo Miettinen, vastaava tutkija Miika Tervonen ja tutkijatohtori Johanna Vuorelma.

Keskustelua voi seurata paikan päällä Tiedekulmassa tai striimin välityksellä Tiedekulman sivuilla, eikä erillistä ilmoittautumista tarvita. Tarkemmat tiedot tapahtumasta ja puhujista sekä linkki suoratoistoon löytyvät Tiedekulman sivuilta allaolevasta linkistä. Tapahtuma on osa Tiedekulman ja HY:n Eurooppa-tutkimuksen keskuksen 28.9.-16.11. toteuttamaa Pinnalla: Eurooppa murroksessa -ohjelmasarjaa.

Keskiviikko 19.10.2022 kello 17, Tiedekulma (Yliopistonkatu 4). Tapahtumaa voi seurata myös suoratoistona.


Samanlaisia tapahtumia


Helsingin yliopiston Studia Generalia: Sivistys

Helsingin yliopiston avoin ja maksuton Studia Generalia -yleisöluentosarja jatkaa yliopiston perusarvojen käsittelyä, ja syksyllä 2022 teemana on sivistys. Luennot järjestetään tiistaisin 11.10.-22.11. yhteistyössä Kansallisteatterin kanssa Oodissa, K..
Kuva/Foto: Pekka Turunen

Kalastus muutoksessa

Alumniyhdistyksen yhdessä John Nurmisen Säätiön kanssa järjestämässä tilaisuudessa asiantuntijat keskustelevat muutoksessa olevasta kalastuselinkeinosta, kalastajan ammatista, Itämeren kalakannoista ja Itämeriystävällisestä ruoasta. Keskustelemass..