Tiedekulma: Influenssereista vaikuttajaviestintään – miten demokratia muuttuu?

Helsingin yliopiston Tiedekulman järjestämässä tapahtumassa kuullaan viisi tutkijoiden esitystä, jotka tarkastelevat poliittista vaikuttamista ja demokratian murrosta eri näkökulmista. Miten digitaaliset alustat vaikuttavat julkiseen keskusteluun, mitkä ovat poliittisen vaikuttamisen uudet keinot, miten viestintätoimistot muuttavat demokratiaa, miten selfieillä voidaan vaikuttaa yhteiskunnallisesti ja uhkaako salaliittoteorioihin uskominen demokratiaa? Kysymyksiä pohtivat Helsingin yliopiston tutkijat Salla-Maaria Laaksonen, Taina Meriluoto, Essi Pöyry, Katja Valaskivi ja Matti Ylönen, ja tapahtuman juontaa toimittaja Alma Onali.

Tapahtumaa voi seurata paikan päällä Tiedekulmassa tai striimin välityksellä Tiedekulman sivuilla, eikä erillistä ilmoittautumista tarvita. Tapahtuman esityksistä julkaistaan myös jälkikäteen tallenteet Tiedekulman Youtube-kanavalla. Tarkemmat tiedot illan esityksistä ja puhujista sekä linkki suoratoistoon löytyvät Tiedekulman sivuilta allaolevasta linkistä. Tapahtuma on osa Tiedekulman 24.1.-3.2. toteuttamaa Minne menet, maailma? -ohjelmasarjaa.

Tiistai 24.1.2023 kello 17, Tiedekulma (Yliopistonkatu 4). Tapahtumaa voi seurata myös suoratoistona.


Samanlaisia tapahtumia


Tutkijoiden yö Helsingin yliopistolla

Millaista on tutkijan työ? Mitä tieteessä tapahtuu juuri nyt? Entä miten tiede ja tutkimus vaikuttavat arkeemme? Tutkijoiden yö on vuosittain järjestettävä tiedetapahtuma, jossa tutkijat ympäri Eurooppaa avaavat ovensa kaikille tiedonjanoisille. Tapah..

Keskustelu: Kuolemme vain kerran

Ihminen syntyy, elää ja kuolee vain kerran. Tähän rajallisuuteen tiivistyy kysymys ihmisen olemassaolon merkityksestä. Lääkäri, Terhokodin entinen johtaja Juha Hänninen ja filosofi Antti Kuusela pohtivat elämän ja kuoleman ainutlaatuista ainutkertai..

Helsingin yliopiston Studia Generalia: Kansalaistiede

Studia Generalia on Helsingin yliopiston avoin ja maksuton yleisöluentosarja kaikille tieteen ja oppimisen ystäville. Syksyn 2024 Studia Generalian aiheena on kansalaistiede. Kansalaistieteessä ihmiset ovat aktiivisesti osallisia tutkimuksen tekemisessä, e..