Tiedekulma: Priimuksesta pudokkaaksi?

Yliopisto70-keskustelu

Yliopisto-lehti järjestää 70-vuotisjuhliensa kunniaksi Tiedekulmassa keskustelutilaisuuden, jossa ruoditaan Suomen koulutustason junnaamista. Keskustelemassa ovat SYL:n hallituksen jäsen Jenny Kasongo, kasvatustieteen professori Sonja Kosunen, biokemian opiskelija Aatu Ruohonen, ulkoministeriön osastopäällikkö Jari Sinkari ja politiikan tutkija Johanna Vuorelma.

Heikkeneekö Suomen maine koulutuksen ihmemaana? Putoaako Suomi koulutuksen kelkasta? Pysyykö yliopisto-opiskelu kaikkien saavutettavana mahdollisuutena vai tuleeko siitä eliitin herkkua, kuten aiemmilla vuosisadoilla? Miten pidämme huolen siitä, että nuoret uskovat mahdollisuuksiinsa ja jaksavat kilvoitella myös koulutuksen eri tasoilla? Entä mitä eväitä akateeminen koulutus on antanut omalle ajattelulle?

Keskustelun juontavat tiedetoimittaja Mikko Pelttari ja Yliopisto-lehden toimituspäällikkö Arja Tuusvuori. Tapahtumaan ei ole ennakkoilmoittautumista ja sitä voi seurata joko paikan päällä Tiedekulmassa tai suoratoistona Tiedekulman verkkosivuilla. Tervetuloa!

Perjantai 29.9.2023 kello 17-18.30, Tiedekulma (Yliopistonkatu 4).


Samanlaisia tapahtumia


Ilmastonmuutos – tragedia horisontissa?

Ilmastonmuutos – tragedia horisontissa? Mitä voidaan tehdä poliittisin päätöksin? Miten markkinat voivat vauhdittaa muutosta? Kesän aikana on otettu tärkeitä askeleita kestävän kehityksen raportoinnissa. Mitä ne merkitsevät? Mikä muuttuu? Ku..

Aivot on tärkein pääomamme – Alumnien aivotutkimusilta

Mitä aivotutkimuksella on saatu viime vuosikymmeninä aikaan esimerkiksi Alzheimerin taudin ja MS-taudin osalta? Mitä aivotutkijat selvittävät ja millaisia läpimurtoja on odotettavissa? Miten aivotutkimuksen avulla voidaan helpottaa suomalaisen yhteiskunn..

A. I. Virtanen -palkinnonjakotilaisuus

A. I. Virtanen -palkinto myönnetään joka toinen vuosi suomalaisen kemistin ja nobelistin, professori Artturi Ilmari Virtasen elämäntyön kunnioittamiseksi, tunnustuksena kansainvälisesti korkeatasoisesta tutkimustyöstä. Palkinnon jakavat Suomalaisten K..