Tietokirjaklubi: Laura Kolbe

Laura Kolbe

Marraskuun tietokirjaklubin vieraana on Euroopan historian professori Laura Kolbe, joka keskustelee kirjansa Keho – matkoja ikään, mieleen ja minuuteen teemoista yhdessä professori Pirjo Hiidenmaan kanssa.

Kolben uusimassa kirjassa käsitellään naisen ikääntymistä ja kehon muutoksia iän myötä. Kolben katse on rehellinen: kroppa vanhenee, vaikka siitä kuinka yrittäisi pitää huolta puhtaan ravinnon, liikunnan, levon ja erilaisten hoitojen avulla. Suhde vanhenemiseen ja kehoon kertoo paljon myös muistoistamme ja toiveistamme, häpeästämme ja arvostuksistamme. ”Minua on jo varhain kiinnostanut etenkin häpeän tunne, koska aistin sitä ympärilläni ja yhteiskunnassa – häpeää omasta historiasta, luokkataustasta, perheestä ja juurista, häpeää omasta kehosta”, Kolbe kirjoittaa.

Tietokirjaklubeilla perehdytään monipuolisesti tietokirjatyyppeihin ja -kirjailijoihin. Tietokirjallisuus kattaa 80 % kirjamarkkinoista ja Helsingin yliopisto on Suomen suurin tietokirjallisuuden sisällöntuottaja. Tietokirjaklubien ohjelman ovat suunnitelleet Humanistisen tiedekunnan dekaani, tietokirjallisuuden professori Pirjo Hiidenmaa ja Suomen tietokirjailijat ry:n entinen puheenjohtaja, emeritusprofessori Markku Löytönen.

Tiistai 22.11.2022 kello 17-18, Porthania III (Yliopistonkatu 3). Tapahtumaa voi seurata myös suoratoistona.


Samanlaisia tapahtumia


Kirjallisuuspiirin tutkijatiistai: Veli-Pekka Tynkkynen

Huhtikuun tutkijatiistain vieraana on Veli-Pekka Tynkkynen, joka keskustelee teoksestaan Venäjä, energiavalta – Öljykulttuuri kohtaa ilmastonmuutoksen (Gaudeamus 2022). Veli-Pekka Tynkkynen toimii Venäjän ympäristöpolitiikan professorina Helsingin yli..
Kuva: Ari Aalto

Kirjallisuuspiirin tutkijatiistai: Kari Raivio

Terveys ja sairaus ovat nykyään globaaleja kysymyksiä, jotka vaikuttavat mm. markkinatalouteen ja matkailuun. Helsingin yliopiston entisen kanslerin ja rehtorin Kari Raivion teos Maapallo potilaana (Duodecim 2023) tarkastelee terveyttä kolmella tasolla: p..