Tietokirjaklubi: Ulla-Maija Forsberg

Forsberg+Ulla-Maija-6_photo+Veikko+Somerpuro

Kuva: Hanna Tarkiainen, Kuvitelmia.

FT Ulla-Maija Forsberg on suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen professori Helsingin yliopistossa. Hänen erikoisalaansa on sanojen alkuperän tutkimus. Hän on vastannut päätoimittajana mm. Suomen sanojen alkuperä -teoksen laatimisesta. Forsberg on julkaissut Stadin slangin sanojen alkuperää esittelevän Stadin slangin etymologisen sanakirjan keväällä 2021. Tietokirjaklubissa puhutaan slangista, sanastosta ylipäätään sekä sanojen historiasta ja sen tutkimisesta.

Tietokirjaklubeilla perehdytään monipuolisesti tietokirjatyyppeihin ja -kirjailijoihin. Tietokirjallisuus kattaa 80 % kirjamarkkinoista ja Helsingin yliopisto on Suomen suurin tietokirjallisuuden sisällöntuottaja. Syksyn tietokirjaklubien ohjelman ovat suunnitelleet Humanistisen tiedekunnan dekaani, professori Pirjo Hiidenmaa ja emeritusprofessori Markku Löytönen.

Tiistai 19.10.2021 kello 17-18, paikka ilmoitetaan myöhemmin. Tapahtumaa voi seurata myös suoratoistona.

Kuva: Linda Tammisto

Tietokirjaklubi: Minna Palmroth ja Markku Löytönen

Minna Palmroth on Helsingin yliopiston laskennallisen avaruusfysiikan professori. Hän on kansainvälisesti arvostettu tutkija ja saanut hankerahoitusta muun muassa Euroopan tiedeneuvostolta. Vuonna 2003 jukaistussa väitöskirjassaan Palmroth käsitteli aurin..

Tietokirjaklubi: Anu Lahtinen