Facklitteraturklubben: Ulla-Maija Forsberg

Forsberg+Ulla-Maija-6_photo+Veikko+Somerpuro

Kuva: Hanna Tarkiainen, Kuvitelmia.

Fil.dr Ulla-Maija Forsberg, är professor i finsk-ugrisk lingvistik vid Helsingfors universitet. Hon är specialiserad på att studera ordens ursprung. I egenskap av chefredaktör har hon b.la. varit ansvarig för verket Suomen sanojen alkuperä. Forsberg har år 2021 gett ut en etymologisk ordbok Stadin slangin etymologinen sanakirja som presenterar ursprunget till stans slangspråk. I Facklitteraturklubben diskuteras slang, ordförråd i allmänhet och ordens historia samt forskning inom språk.

I Facklitteraturklubben fördjupar vi oss med det breda utbudet av facklitteratur och fackboksförfattare. Facklitteratur täcker 80% av bokmarknaden. Helsingfors universitet är den största producenten av facklitteratur. Höstens programm är planerat av dekanus för humaniora, professor Pirjo Hiidenmaa och professor emeritus Markku Löytönen.

Tisdag 19.10.2021 kl. 17-18, Forsthuset sal 1 (Unionsgatan 40). Evenemanget kan också följas på distans.


Liknande händelser


Facklitteraturklubben: Anu Lahtinen

Fil.dr Anu Lahtinen, är biträdande professor i finsk och nordisk historia. Hon har forskat framförallt i den Svenska periodens historia. Hennes senaste bok, Ebba, kuningattaren sisar, berättar om Ebba Stenbock, som levde på 1500-talet. Boken är baserad p..

Facklitteraturklubben: Petri Paavilainen

FD, Petri Paavilainen är universitetslektor i kognitiv neurovetenskap vid Institutionen för psykologi och talterapi vid Helsingfors universitet. Kognitiv neurovetenskap studerar bearbetning av information i hjärnan, såsom perception, minne, språk och tän..