Vuoden Alumnin juhlaluento: Hannele Cantell

Kuva: Susanna Kekkonen

Helsingin yliopiston alumniyhdistyksen kevät huipentuu perinteiseen tapaan Vuoden Alumnin juhlaluentoon. Kaikille avoimen yleisöluennon pitää Alumniyhdistyksen Vuoden Alumniksi 2024 valitsema maantieteen didaktiikan vanhempi yliopistonlehtori, kasvatustieteen tohtori, filosofian maisteri, dosentti Hannele Cantell.

Hannele Cantell puhuu otsikolla Entä jos sivistyksen päämääränä olisi yhdenvertaisuus kaikille? Juhlaluennollaan hän käsittelee mm. suomalaisen koulutuksen nykyisyyttä ja tulevaisuutta sekä moninaisuuden huomioimista. Tapahtuma on osa Sivistyksen teemavuoden 2024 ohjelmaa.

Juhlaluento järjestetään Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä 19.3. Helsingin yliopiston Pienessä juhlasalissa, jossa on luvassa luennon päätteeksi myös viinitarjoilu. Tapahtumaa on mahdollista seurata myös suoratoistona. Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista alla olevan linkin kautta, ja tarvittaessa Alumniyhdistyksen jäsenet ovat etusijalla Pienen juhlasalin paikkoja jaettaessa.

Vuoden Alumni on Helsingin yliopiston myönteinen lähettiläs. Helsingin yliopiston alumniyhdistys valitsee tehtävään vuosittain henkilön, joka on toiminnallaan tukenut Helsingin yliopiston periaatteita ja akateemisen koulutuksen arvostusta sekä nostanut akateemista Helsingin henkeä. Hannele Cantellin ansiona nousi esiin etenkin hänen työnsä yhdenvertaisuuden, moninaisuuden ja kestävyyden edistämiseksi yliopistoyhteisössä ja laajemminkin.

Tiistai 19.3.2024 kello 17, yliopiston Pieni juhlasali (Fabianinkatu 33). Tapahtumaa voi seurata myös suoratoistona.