ÅRETS ALUMN FESTFÖRELÄSNING: Hannele Cantell

Foto: Susanna Kekkonen

Vårens höjdpunkt för Alumnföreningen är traditionsenligt Årets Alumn festföreläsningen. Den öppna föreläsningen ges av Alumnföreningen till Årets Alumn 2024 valda universitetslektorn i geografididaktik, pedagogie doktor, filosofie magister, docent Hannele Cantell.

Titeln på föreläsningen, är Entä jos sivistyksen päämääränä olisi yhdenvertaisuus kaikille? (”Tänk om bildningens mål skulle vara jämlikhet för alla?”), och den behandlar t.ex. den finländska utbildningens samtid och framtid, samt hur jämställdheten tas i beaktande.

Festföreläsningen arrangeras på Minna Canths och jämställdhetens dag i Universitetets Lilla festsal, och det blir vinservering efter föreläsningen. Det är också möjligt att följa evenemanget via direktsändning. Evenemanget är med i programmet för Temaåret för bildning 2024 och deltagande förutsätter anmälan via länken nedan.

Årets Alumn är en positiv ambassadör för Helsingfors universitet. Till uppgiften utses årligen en person som med sin verksamhet har stött principerna vid Helsingfors universitet, främjat uppskattningen av akademisk utbildning samt lyft den akademiska Helsingfors andan. Till Hannele Cantells förtjänst uppfattades framför allt hennes arbete för att främja jämlikhet, mångfald och hållbarhet inom universitetssamfundet och i samhället.

Tisdag 19.3.2024 klockan 17, Universitetets Lilla festsal (Fabiansgatan 33). Du kan också följa evenemanget via direktsändning.