Facklitteraturklubben: Petri Paavilainen

Petri Paavilainen

FD, Petri Paavilainen är universitetslektor i kognitiv neurovetenskap vid Institutionen för psykologi och talterapi vid Helsingfors universitet. Kognitiv neurovetenskap studerar bearbetning av information i hjärnan, såsom perception, minne, språk och tänkande. Som lärare betonar Paavilainen bland annat utforskande lärande och har länge undervisat hjärnforskningskurser för psykologstudenter. Han har år 2020 publicerat boken Kuinka ajatukset syntyvät? Boken passar alla läsare som är intresserade av aktuella forskningsteman och problem inom hjärnforskning. Paavilainen fick Finlands facklitterära författare rf:s Läroboksförfattarpris våren 2020.

I Facklitteraturklubben fördjupar vi oss med det breda utbudet av facklitteratur och fackboksförfattare. Facklitteratur täcker 80% av bokmarknaden. Helsingfors universitet är den största producenten av facklitteratur. Höstens programm är planerat av dekanus för humaniora, professor Pirjo Hiidenmaa och professor emeritus Markku Löytönen.

Tisdag 7.12.2021 klockan 17-18. Forstuset sal 1 (Unionsgatan 40). Evenemanget kan också följas på distans.


Liknande händelser


Kuva: Hanna Tarkiainen, Kuvitelmia.

Facklitteraturklubben: Ulla-Maija Forsberg

Fil.dr Ulla-Maija Forsberg, är professor i finsk-ugrisk lingvistik vid Helsingfors universitet. Hon är specialiserad på att studera ordens ursprung. I egenskap av chefredaktör har hon b.la. varit ansvarig för verket Suomen sanojen alkuperä. Forsberg har ..

Facklitteraturklubben: Anu Lahtinen

Fil.dr Anu Lahtinen, är biträdande professor i finsk och nordisk historia. Hon har forskat framförallt i den Svenska periodens historia. Hennes senaste bok, Ebba, kuningattaren sisar, berättar om Ebba Stenbock, som levde på 1500-talet. Boken är baserad p..