Tietokirjaklubi: Petri Paavilainen

Petri Paavilainen

FT Petri Paavilainen on kognitiivisen neurotieteen yliopistonlehtori Helsingin yliopiston psykologian ja logopedian osastolla. Kognitiivinen neurotiede tutkii aivojen tiedonkäsittelyä, kuten havaitsemista, muistia, kieltä ja ajattelua. Opettajana hän korostaa muun muassa tutkivaa oppimista ja on pitkään vetänyt aivotutkimuskursseja psykologian opiskelijoille. Hän on julkaissut vuonna 2020 teoksen Kuinka ajatukset syntyvät? Kirja soveltuu kaikille lukijoille, jotka ovat kiinnostuneet aivotutkimuksen ajankohtaisista tutkimusteemoista ja ongelmista. Paavilainen sai Suomen tietokirjailijoiden oppikirjailijapalkinnon keväällä 2020.

Tietokirjaklubeilla perehdytään monipuolisesti tietokirjatyyppeihin ja -kirjailijoihin. Tietokirjallisuus kattaa 80 % kirjamarkkinoista ja Helsingin yliopisto on Suomen suurin tietokirjallisuuden sisällöntuottaja. Syksyn tietokirjaklubien ohjelman ovat suunnitelleet Humanistisen tiedekunnan dekaani, professori Pirjo Hiidenmaa ja emeritusprofessori Markku Löytönen.

Tiistai 7.12.2021 kello 17-18, Metsätalo sali 1 (Unioninkatu 40). Tapahtumaa voi seurata myös suoratoistona.

Kuva: Hanna Tarkiainen, Kuvitelmia.

Tietokirjaklubi: Ulla-Maija Forsberg

FT Ulla-Maija Forsberg on suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen professori Helsingin yliopistossa. Hänen erikoisalaansa on sanojen alkuperän tutkimus. Hän on vastannut päätoimittajana mm. Suomen sanojen alkuperä -teoksen laatimisesta. Forsberg on julkai..

Tietokirjaklubi: Anu Lahtinen

FT Anu Lahtinen on Suomen ja Pohjoismaiden historian apulaisprofessori. Hän on tutkinut erityisesti Ruotsin ajan historiaa. Hänen uusin kirjansa Ebba, kuningattaren sisar kertoo 1500-luvulla eläneestä Ebba Stenbockista. Kirja perustuu Ebban ja muiden aikal..