Helsingin yliopisto – Studia Generalia: Tie­teel­li­set mo­kat ja on­nek­kaat sat­tu­mat

studia-generalia-2021pieni

Tieto ei kartu suoraviivaisesti. Joskus sattuma ohjaa oikeampaan kuin paraskaan suunnitelma. Tieteessä virhekin voi olla kiinnostava tulos, joka auttaa eteenpäin. Tutkimus korjaa itseään, ja epäonnistumisetkin ovat tärkeitä. Luennon puhujat ovat:

Tytti Steel (etnologia): Kulttuurintutkimus Suomea ja suomalaisuutta rakentamassa
Jaakko Hilppö (varhaiskasvatus): Moka on lahja: kasvatustieteellisiä näkökulmia epäonnistumiseen
Mikko Niemi (biolääketiede): Aihe vahvistetaan myöhemmin

Kaikille avoin viisiosainen verkkoluentosarja Studia Generalia järjestetään 2.3.–6.4.2021. Luentoja voi seurata myös jälkikäteen tallenteina.

Luentosarja on osa Tutkitun tiedon teemavuoden 2021 ohjelmaa ja Helsingin yliopiston Avoin yliopisto järjestää sen yhdessä Säätiöt ja rahastot ry:n kanssa.

Ti 16.3.2021 kello 17-19. Linkki suoratoistoon julkaistaan Avoimen yliopiston verkkosivulla.

Talous ja humanismi

Ideat muokkaavat maailmaa ja ne ovat muovanneet myös taloudellista todellisuutta. Ilman kristinuskoa, uskonpuhdistusta, valistusta ja hyvinvointivaltion ideaa markkinatalous ei olisi kehittynyt nykyisenlaiseksi. Siksi talouden ymmärtämiseksi tarvitaan kultt..
Kuva: Jani Laukkanen

Vuoden Alumnin juhlaluento: Mari Leppänen