Helsingin yliopiston professorien puolisot ry

Päärakennus_nettiin

Helsingin yliopiston professorien rouvat ry perustettiin vuonna 1950. Sääntömuutoksen yhteydessä vuonna 2010 nimi muutettiin Helsingin yliopiston professorien puolisot ry:ksi / Professorernas vid Helsingfors universitet makor/makar rf.

Yhdistyksen tarkoituksena on järjestää esitelmätilaisuuksia, tutustumiskäyntejä ja retkiä, tutustuttaa professorien puolisoita toisiinsa sekä toimia Helsingin yliopiston ja sitä lähellä olevien yhteisöjen parhaaksi, esimerkkinä alumniyhteistyö.

Yhdistys on perustanut Helsingin yliopistoon oman nimikkorahastonsa, josta vuosittain tuetaan stipendein vammaisopiskelijoita. Yhdistyksen ohjelmasta tiedotetaan jäsenkirjeellä kaksi kertaa vuodessa. Myös jäsenten puolisot ovat tervetulleita tapahtumiin.

Mikäli yhdistyksemme toiminta kiinnostaa sinua ja haluat liittyä jäseneksi, ole hyvä ja ilmoita yhdistyksemme varapuheenjohtajalle Gerd Haglundille sähköpostitse nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi sekä puolisosi professuuri. Hän ottaa sinuun yhteyttä johtokuntamme käsiteltyä jäsenhakemuksesi.

Tervetuloa yliopistomme ystävien joukkoon!

Helsingin yliopiston professorien puolisot ry
Professorernas vid Helsingfors universitet makor/makar rf

YHDISTYKSEN HISTORIIKKI JA ADRESSIT

Yhdistyksen historiikki vuosilta 1990–2010 (25 euroa) ja adressit (15 euroa) ovat myynnissä yhdistyksen tilaisuuksissa. Niitä voi myös tilata yhdistyksen varainhoitajalta Eeva-Liisa Sarvilinna-Heimoselta. Yhdistyksen adresseja voi ostaa myös Alumnikaupasta.

KEVÄTKAUSI 2022

Yhdistyksen vuosikokous siirtyy pidettäväksi toukokuussa. Tarkoituksena oli pitää yhdistyksen vuosikokous 21.3.2022, mutta edelleen jatkuvan koronapandemian johdosta kokoukseen ei ilmoittautunut johtokunnan ulkopuolisia jäseniä.

UUSI AIKA VUOSIKOKOUKSELLE ON MAANANTAI 23.5.2022 KLO 18.00. KOKOUSPAIKKANA ON PORTHANIAN LEHTISALI.

Johtokunta toivoo kokoukseen laajaa osallistumista erityisesti siitä syystä, että kokouksessa on tarkoitus keskustella yhdistyksen tulevaisuudesta. Oleellista on myös se, että vuosikokouksessa valitaan yhdistykselle puheenjohtaja. Nykyinen puheenjohtaja ei näillä näkymin ole käytettävissä, joten nyt mahdollisesti tarvitaan uusi puheenjohtaja. Kahvitarjoilun järjestämiseksi osallistujia pyydetään ilmoittautumaan viimeistään 16.5. Irmeli Rosenbergille puh. 040 583 2752, irmeli.kt.rosenberg@fimnet.fi.

Johtokunnalla on nyt pitkästä aikaa ilo järjestää jäsentapaamisiakin, huhtikuussa perinteisen jäsentilaisuuden ja kesän alkajaisiksi retken.

HUHTIKUUN JÄSENTILAISUUS MAANANTAINA 25.4. PORTHANIAN LEHTISALISSA KLO 18.00.
Emeritus professori Seppo Hentilän esitelmä hänen uusimman teoksensa päähenkilöstä K.J. Ståhlbergista. Kahvitarjoilu. Ilmoittautuminen viimeistään 19.4 Irmeli Rosenbergille. Huomatkaa, että myös avecit ovat tervetulleita.

KEVÄTRETKI KAISANIEMEN KASVITIETEELLISEEN PUUTARHAAN KESKIVIIKKONA 1.6 KLO 11.00–14.00.
Opastettu kierros puutarhassa ja sen jälkeen omakustanteinen lounas puutarhan Café Violassa.Kokoontuminen klo 11.00 Café Violan edessä (Kaisaniemenranta 2). Ilmoittautuminen viimeistään 30.5. Gerd Haglundille puh. 050 300 5088, gerd.haglund@kolumbus.fi. Museokortti mukaan, jos sellainen löytyy!

JOHTOKUNTA 2021

Puheenjohtaja Marianna Kankare-Loikkanen
Varapj (su)      Kira Ukkonen
Varapj (ru)       Gerd Haglund
Varainhoitaja   Eeva-Liisa Sarvilinna-Heimonen
Emäntä          Irmeli Rosenberg
Jäsen             Maire Tienari
Sihteeri          Tuulikki Suokko