Lissabon ja Douron jokiristeily 18.–25.4.2025

Paulo Evangelista Unsplash

Alumniyhdistys järjestämän Portugalin pääsiäismatkan 18.–25.4.2025 reitti kulkee Lissabonin kautta Portoon, josta lähdemme risteilemään Douro-jokea pitkin kohti Iberian niemimaan sydänmaita aina Espanjan puolelle.

Matka alkaa aina aurinkoisesta Lissabonista, joka on yksi Euroopan vanhimpia kaupunkeja. Seitsemälle kukkulalle rakennetussa Lissabonissa joka kaupunginosalla on oma luonteensa, ja vanhankaupungin keskiaikaiset kujat kohtaavat vuoden 1998 maailmannäyttelyyn rakennetut modernit maamerkit. Lissabonista jatkamme matkaa maan toiseen keskukseen Portoon, jossa meitä opastaa kaupungissa yli 10 vuotta asunut suomalaiskirjailija Anu Patrakka.

Lukuisten historiallisten kerrostumien Porto on antanut nimensä niin portviinille kuin koko Portugalillekin, ja sieltä alkava Douro-joen jokiristeily vie meidät luonnonkauniseen jokilaaksoon, jota komistavat korkeat kalliojyrkänteet, vehreät porrastetut viinitarhat ja hiljaiset kalastajakylät. Upeiden maisemien keskellä tutustumme niin viininviljelmiin kuin portviinin historiaan, ja pääsemme tietysti myös maistelemaan portviiniä. Risteilyä elävöittävät retket historiallisiin kyliin ja kaupunkeihin. Esimerkiksi Espanjan Salamancassa tutustumme vuonna 1218 perustettuun yliopistoon, joka on maailman neljänneksi vanhin yhä toiminnassa oleva yliopisto Bolognan, Oxfordin ja Cambridgen jälkeen.

Varaukset ja tiedustelut matkatoimistolle: SoileTours / Anne Nordström, sähköpostilla info@soiletours.com tai puhelimitse (09) 41 29 344.