Tarunhohtoinen Silkkitie 2.–16.10.2025

Minarett Islam Khodja in Chiwa

Kauan odotetulla Silkkitien junamatkalla tutustumme Keski-Aasian valtavaan kulttuuriperintöön, yhteensä neljään Keski-Aasian maahan sekä niiden kulttuureihin ja paikallisin asukkaisiin. Vierailemme seitsemässä Unescon maailmanperintökohteessa ja junamatkan varrelle osuu valtava määrä henkeäsalpaavia maisemia niin vuoristossa, aavikolla kuin järvien rannallakin.

Matkaamme charter-junalla Uzbekistanin, Tadžikistanin, Kirgisian ja Kazakstanin läpi ja tutustumme niiden suurimpiin kaupunkeihin Taškentiin, Dušanbeen, Biškekiin ja Almatyyn. Yövymme mm. Samarkandissa, jota pidettiin aikoinaan maailman kauneimpana ja kunniakkaimpana kaupunkina, ja Buharassa, joka tarjoaa noin tuhat rakennusmonumenttia suuren Silkkitien kulta-ajalta. Tutustumme myös Tuhannen ja yhden yön tarinoista tunnettuun Hivan keitaaseen, jonka palatsit, moskeijat, minareetit ja mausoleumit edustavat maailman parhaiten säilynyttä keskiajan itämaista kaupunkiarkkitehtuuria.

Osa matkan viehätystä on myös upea The Orient Silk Road Express -juna, joka tarjoaa parasta mahdollista mukavuutta tarunhohtoisella Silkkitiellä. Viihtyisä ja ilmastoitu juna tekee syksyn aikana vain neljä matkaa, ja sen ravintolavaunuissa tarjoillaan herkullisia paikallisia aterioita. Junan lisäksi yövymme paikallisissa hotelleissa, ja retkillä meillä on oma englanninkielinen opas. Tule mukaan ainutlaatuiselle seikkailulle, jota moni alumni on odottanut vuosia!

Varaukset ja tiedustelut matkatoimistolle: Axtours, alumni@axtours.fi.