Kirjallisuuspiiri: Henrik Meinander

henrik-meinander-kasvokuva_pysty_1920x1764

Henrik Tikkasen (1924-1984) komea skandaalinkäryinen 70-luvun muistelmaromaanien sarja jätti varjoonsa hänen yhteiskunnalliset kuvituksensa, pakinansa ja aforisminsa Helsingin Sanomissa 1967-1972. Historiantutkija, professori Henrik Meinander herättää rikkaasti kuvitetussa esseekokoelmassaan Terävää jälkeä Tikkasen piirustukset uudestaan eloon ja vangitsee niiden avulla jotain olennaista 60-luvun Suomesta ja sen tunnemaisemasta. Kustantaja Touko Siltala haastattelee Henrik Meinanderia Tikkasen 60-luvusta.

Henrik Meinander (s. 1960) on Helsingin Yliopiston historian professori, jonka tunnetuimpiin teoksiin kuuluvat mm. Suomi 1944 (2009), Gustaf Mannerheim: aristokraatti sarkatakissa (2017) sekä Samaan aikaan. Suomi ja maailma 1968 (2019).

Alumniyhdistyksen jäsenenä voit ostaa teoksen Tervää jälkeä nyt yli 40 % alennuksella hintaan 20 € (norm. 34,95 €) Siltalan verkkokaupasta kuponkikoodilla alumnimeinander. Koodi on voimassa 28.10.2021 alkaen.

Syksyn Kirjallisuuspiirien ohjelman ovat suunnitelleet Gummeruksen toimitusjohtaja ja kustantaja Anna Baijars ja Kustannusosakeyhtiö Siltalan toimitusjohtaja ja kustantaja Touko Siltala.

Maanantai 8.11.2021 kello 17-18, Metsätalo Sali 1 (Unioninkatu 40). Tapahtumaa voi seurata myös suoratoistona.


Samanlaisia tapahtumia


Kuva: Susanna Kekkonen

Kirjallisuuspiiri: Iida Turpeinen

Lokakuun ensimmäisen kirjallisuuspiirin vieraana on Iida Turpeinen, joka keskustelee tuoreesta teoksestaan Elolliset. Iida Turpeinen on helsinkiläinen kirjallisuudentutkija, joka valmistelee väitöskirjaa luonnontieteiden ja kirjallisuuden risteymistä. Kir..

Kirjallisuuspiiri: Veli-Pekka Tynkkynen

Lokakuun tutkijatiistain vieraana on Veli-Pekka Tynkkynen, joka keskustelee tuoreesta teoksestaan Venäjä, energiavalta. Veli-Pekka Tynkkynen toimii Venäjän ympäristöpolitiikan professorina Helsingin yliopistossa ja on tutkinut luonnonvarojen, maantieteel..
Kuva: Helen Korpak

Kirjallisuuspiiri: Agneta Rahikainen

Marraskuun ensimmäisen kirjallisuuspiirin vieraana on Agneta Rahikainen, joka keskustelee tuoreesta teoksestaan Edith Södergran – Elämä. Agneta Rahikainen on Svenska litteratursällskapetin ohjelmapäällikkö, joka on voittanut elämäkertateoksilla..

Kirjallisuuspiiri: Susanna Välimäki

Marraskuun tutkijatiistain vieraana on taiteiden tutkimuksen apulaisprofessori ja musiikkitieteen dosentti Susanna Välimäki, joka keskustelee teoksestaan Sävelten tyttäret – Säveltävät naiset Suomessa 1800-luvulta 1900-luvulle. Häntä haastattele..
Kuva: Liisa Takala

Kirjallisuuspiiri: Pertti Lassila

Joulukuun ensimmäisen kirjallisuuspiirin vieraana on Pertti Lassila, joka keskustelee tuoreesta teoksestaan Jälkisato. Pertti Lassila on julkaissut kuusi kiitettyä romaania, joista Armain aika (2015) oli Finlandia-ehdokkaana. Hän on myös kirjoittanut kirj..

Kirjallisuuspiiri: Johanna Isosävi

Joulukuun tutkijatiistain vieraana on ranskan kielen dosentti ja yliopistonlehtori Johanna Isosävi, joka keskustelee tuoreesta teoksestaan Ranskalainen ja suomalainen kohteliaisuus. Häntä haastattelee professori Pirjo Hiidenmaa. Kirjallisuuspiirissä kirjai..