KOE Alumnresor

Vi följer med läget för COVID-19 och agerar i enlighet med myndigheternas rekommendationer.  Ytterligare information fås av resebyrån alumni@axtours.fi eller per telefon 040 483 4950. Bokningar och förfrågningar fås direkt av resebyrån.

NYÅR I WIEN 28.12.2020-1.1.2021

Wien

Kom med och fira in det nya året 2021 i Wien i sällkap av alumner. Resans höjdpunkt är den världskända nyårskonserten på nyårsafton varefter programmet fortsätter med bal i Hofburgs sagoslott. Dagarna innan konserten bekantar vi oss med Wiens förstaklassiga café- och byggnadskulturen, för att inte tala om Wiener Volksopera, en Heurigen-kväll, Sacher-tårtor och Lipizzahästar.

Den filharmoniska nyårskonserten i Wien (på tyska Neujahrskonzert der Wiener Philharmoniker) är en klassisk konsert som anordnas varje nyårsafton och nyårsdag i Den Stora musikföreningssalen i Wiener Musikverein (eller Haus des Wiener Musikvereins, tyska för ”Wiens Musikförenings Hus”) i Wien, Österrike. Orkestern framför i huvudsak av Straussdynastin, men även musik av andra österrikiska kompositörer. Nyårkonserten har arrangerats sedan 1941 och varit tv-sänd sedan 1950-talet. Tv-sändningen följs av 50 miljoner människor i 72 olika länder runtom i världen, Finland inkluderat.

Vi följer med läget för COVID-19 och agerar i enlighet med myndigheternas rekommendationer. Den här resan är ännu giltig. Ytterligare information fås av resebyrån alumni@axtours.fi eller per telefon 040 483 4950. Bokningar och förfrågningar fås direkt av resebyrån.

EQUADOR OCH GALAPAGOSÖARNA 25.2-13.3.2021

Upplev Equadors färgstarka städer och vilda naturområden samt Galapagosöarnas otämjda avskilda värld på en unik alumnresa. Ecuador ligger utanför ekvatorn på Stillahavskusten i Sydamerika och är ett land med imponerande vulkaner och frodiga regnskogar. Den mångsidiga kulturen är tydlig i kyrkor, byggnader, torg och färgstarka marknader. I början av resan lär vi känna den mångfaldiga kulturen i Ecuador, de avlägsna naturparkerna och de livliga städerna formade av den spanska kolonitiden, som också dyker in i den antika världen av Cañars och Inka.

Galapagosöarna är hem till några av de mest fascinerande djurarterna i världen. Här kan du hitta dig ansikte-mot-ansikte jättesköldpaddor, se blåfotade sulor på närhåll och simma med lekfulla delfiner och sjölejon. De avskilda öarna med sina magnifika snorklingsvatten är en riktig skattkista för alla naturälskare. Guiderna på Galapagosöarna är sju naturforskare från fartyget Santa Cruz II som är specialiserade på ansvarsfull turism. Fartyget använder en hållbar seglingsteknik som skyddar öarnas känsliga ekosystem.

Ytterligare information och bokningar av resebyrån alumni@axtours.fi eller per telefon 040 483 4950.

SICILIEN – MEDELHAVETS SMÄLTDEGEL 9.-17.10.2021

Alumnföreningens medlemmar gör en resa till Syrakusa och Palermo den 9.–17.10.2021 för att bekanta sig med Medelhavets antika historia. Christine och Göran Schildts Stiftelses ordförande Thomas Thesleff är med som sakkunnig på resan. Historiskt har Sicilien varit en knutpunkt för bildning och kultur, men också en försummad koloni. Sicilien har både använts som språngbräda ut i världen och mottagit bosättare från olika delar av världen. Historiska händelser runtom Medelhavsområdet och områdets makthavare har format samhällets kulturarv och inverkat på dess välstånd. Trots att Sicilien nuförtiden är etablerad del av Italien, har ön fortfarande en autonom ställning och en egen kultur. Resan är en del av föreläsningsserien som stiftelsen anordnat i samarbete med föreningen.

Vi följer med läget för COVID-19 och agerar i enlighet med myndigheternas rekommendationer. Den här resan är framflyttad med ett år till den  9.-17.10.2021 (ursprunglig tidpunkt 10.-18.2020). Ytterligare information fås av resebyrån alumni@axtours.fi eller per telefon 040 483 4950. Bokningar och förfrågningar fås direkt av resebyrån. 

KOMMANDE ALUMNRESOR

31.3-14.4.2021 Den legendariska Sidenvägen från Almaty till Ašgabat
Vår rutt: Almaty, Turkestan, Taškent, Shahrisabz, Samarkand, Khiva, Buhara, Merv, Ašgabat
Under vår resa bekantar vi oss med den legenadriska Sidenvägens mångfaldiga kulturer och otaliga historiska platser, varav hela sju stycken står på listan över UNESCOs världsarv. Rutten går från Caspiska havet till bergskedjan Tienšan samt till de centralasiatiska länderna KazakstanUzbekistan och Turkmenistan med sin rika historia och kultur som vi får ta den av på under resan med privattåget The Orient Silk Road Express.

Ruskaresa till Japan i oktober-november 2021

De fjärran Marquesas-öarna början av 2022
Marquesas-öarna är den del av Polynesien som inte berörs av massturism. Alumnresan är ett spännande äventyr i konstnären Paul Gauguins fotspår. Vi färdas i 13 dagar genom Polynesiens unika skärgård i Stilla Havet, med kryssningsfartyget m/s Paul Gauguin. På fartyget föreläser den amerikanska konsthistorikern Caroline BoyleTurner och antropologen Mark Eddowes.

21.1-1.2.2021 Kryssning på Gambia-floden genom Senegal och Gambia
Vi bekantar oss med både städer och landsbygden i Gambia på kryssningsfartyget Harmony V. I slutet av kryssningen tillbringar vi två dagar i staden Dakar och bekantar oss med dess historia och med stadslivet.

19.-28.2-2021 Syd-Indien, Kerala FLYTTAD till 2022
Vi besöker BangaloreKoch och Kumara. Sakkunnig Anja Snellman följer med på resan. Det är möjligt att förlänga resan till den 6.3.2020 tillsammans med Anja. Under den delen av resan ligger fokus på avkoppling, välmående och yoga.

(Uppdaterad 14.5.2020)