Ohjelma

Tervetuloa osallistumaan tapahtumiimme! Muistathan aina ilmoittautua mukaan. Ohjelmamme sisältää niin paikan päällä kuin verkossa toteutettavia tilaisuuksia sekä molemmat vaihtoehdot sisältäviä hybriditapahtumia. Helsingin yliopiston tiloissa järjestettäviä tapahtumia ja etäosallistumista koskevat ohjeet löytyvät täältä.

(peruttu) TVEX: Kaksikieliset bio-, ympäristö- ja luonnontieteilijät

PERUTTU (13.3.2020)

Työskenteletkö luontoon, ympäristöön tai kestävyteen liittyvien kysymysten parissa? Tai ehkä molekyylirakenteilla laboratoriossa? Haluatko tavata innokkaita ja kiinnostuneita opiskelijoita ja jakaa omia kokemuksiasi? TVEX kutsuu Alumniyhdistyksen jäseniä osallistumaan Kaksikieliset bio-, ympäristö- ja luonnontieteilijät -tapahtumaan.

Kyseessä on bio-, ympäristö- ja luonnontieteen opiskelijoiden ja asiantuntijoiden ainutlaatuinen kohtaamismahdollisuus. Opiskelijat suorittavat kaksikielistä tutkintoa ja saavat valmiudet toimia työelämässä sekä suomen- että ruotsinkielellä.  Lisätietoja Helsingin yliopiston kaksikielistä tutkinnoista löydät täältä.

Ohjelma

Opiskelijoiden osalta tapahtuma alkaa klo 16.00 Helsingin yliopiston Urapalveluiden LinkedIn-workshopilla. Myös sinä, työelämän edustaja olet tervetullut jo tähän osioon.

Yhteinen ohjelma alkaa klo 17.00. Speed networkingin ja vapaan verkostoitumisen myötä opiskelijat ja asiantuntijat saavat hyvät mahdollisuudet tutustua ja jakaa ajatuksiaan. Illan aikana saat myös tietoa siitä, miten voit tarjota opiskelijoille mahdollisuuden tutustua työelämään esim. harjoittelupaikan tai ns. asiantuntijan varjostamisen kautta.

Alumniyhdistys on myös paikalla kertomassa Alumni Ambassador-ohjelmasta.

Tapahtuma on maksuton ja kaksikielinen (suomi-ruotsi) Tapahtuman järjestää Svenska ärenden, Helsingin yliopisto. Mahdollisiin kysymyksiisi vastaa koordinaattori Maria Forsius, maria.forsius@helsinki.fi

Ma 6.4.2020 klo 17:00-18:30 Think Lounge, Tiedekulma (Yliopistonkatu 4)

ALUMNIMAIL

Valmistuttuasi Helsingin yliopistosta tai työsuhteen päättyessä päättyy myös oikeutesi helsinki.fi-sähköpostiosoitteen käyttöön.

Ilmoittauduttuasi alumniksi voit ottaa tilalle alumnisähköpostiosoitteen, joka on muotoa etunimi.sukunimi@alumni.helsinki.fi. Huomaathan, että alumnisähköpostiosoite on ohjausosoite, se ei sisällä sähköpostilaatikkoa eivätkä vanhat sähköpostisi välity sinne automaattisesti.

Alumniyhdistys hakee jäsenpalvelu- ja viestintäsihteeriä

Helsingin yliopiston alumniyhdistys ry hakee jäsenpalvelu- ja viestintäsihteeriä vakituiseen kokopäiväiseen työsuhteeseen 1.12.2023 alkaen tai sopimuksen mukaan mahdollisimman pian. Alumniyhdistys on yli 5000 jäsenen itsenäinen ja aktiivinen yhteisö, joka tarjoaa Helsingin yliopiston entisille opiskelijoille ja työntekijöille vuosittain n. 60 monipuolista tapahtumaa, rahanarvoisia jäsenetuja sekä mahdollisuuden pitää yllä yhteyttä yliopistoon vielä valmistumisen jälkeenkin.

Jäsenpalvelu- ja viestintäsihteeri vastaa Alumniyhdistyksen jäsen- ja asiakaspalvelusta eri kanavissa, hallinnoi yhdistyksen jäsenrekisteriä ja muita tietojärjestelmiä sekä hoitaa viikoittaista jäsenviestintää viestintäsuunnitelman mukaisesti. Lisäksi jäsenpalvelu- ja viestintäsihteeri osallistuu tiiviisti yhdistyksen tapahtumien järjestelyihin ja toimiston arjen pyörittämiseen läheisessä yhteistyössä muiden työntekijöiden kanssa. Pienessä ja ketterässä organisaatiossa jäsenpalvelu- ja viestintäsihteeri pääsee monipuolisesti osaksi Alumniyhdistyksen toimintaa, ja arvostammekin monipuolista osaamista sekä halua oppia uutta.

Toivomme hakijoilta hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja, kokemusta asiakaspalvelusta ja akateemisesta järjestötoiminnasta, hyviä tietoteknisiä taitoja, monipuolista viestinnällistä osaamista uutiskirjeistä aina some-päivityksiin sekä yleistä can do -asennetta monipuolisten työtehtävien keskellä. Tehtävä edellyttää kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja useiden eri projektien edistämiseen samanaikaisesti sekä sujuvaa suomen kielen taitoa. Hyvä ruotsin ja englannin kielen taito katsotaan eduksi, minkä lisäksi arvostamme kiinnostusta yliopistoyhteisöä ja alumnien yhteisöllisyyttä kohtaan.

Tarjoamme jäsenpalvelu- ja viestintäsihteerille iloisen ja innostavan työympäristön osana yliopistoyhteisöä sekä mukavia kohtaamisia innokkaiden alumnien kanssa. Työaika on 37,5 tuntia viikossa ja palkka työsuhteen alussa 2600 €/kk. Hakemukset ansioluetteloineen tulee toimittaa torstaihin 16.11.2023 klo 12.00 mennessä toiminnanjohtaja Ville Sinnemäelle osoitteeseen ville.sinnemaki@alumniyhdistys.fi. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, jotka järjestetään perjantaina 24.11. klo 12-16. Lisätietoja tehtävästä antaa toiminnanjohtaja Ville Sinnemäki (puh. 050 581 9650, ensisijaisesti ke 8.11. klo 11-13 ja ti 14.11. klo 13-15).

Ant­ti Huh­ta­mä­ki

Alumniyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimii Antti Huhtamäki joka on Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen MELA:n johtaja ja maatalous-metsätieteiden alumni

Chris­ti­na Ge­strin

Alumniyhdistyksen valtuuskunnan 1. varapuheenjohtaja Christina Gestrin, on suomalainen poliitikko ja entinen kansanedustaja. Hän on maatalous-metsätieteiden alumni.

Gestrin toimi kansanedustajana vuosina 2000–2015. Hän on toiminut aiemmin mm. Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtajana ja eduskuntaryhmän puheenjohtajana.

FASCINERANDE LIBANON 17.-24.10. OCH 24.-31.20.2020

Beirut

Medlehavets pärla Libanon, är ett intressant resmål särskilt med tanke på dess stormiga närhistoria. Alumnföreningen gör en resa till Libanon 17.–24.10. och 24.–31.10.2020. Landet har en lång och rik historia, och är fyllt av fascinerande sevärdheter och upplevelser. Libanons huvudstad Beirut, även kallad mellanösterns Paris, är en perfekt bas för att bekanta sig med landet och är även en av mellanösterns mest internationella och liberala storstäder. Som sakkunnig guide på resorna deltar Raija Mattila, docent i assyriologi vid Helsingfors universitet. Mattila är ännu under våren verksam som chef för Finlands Mellanösterinstitut i Beirut.

Landet erbjuder en mängd olika sevärdheter, som t.ex. antikens romerska stad Baalbek med Bacchus tempel, staden Tyros i landets södra del, känd för sina mosaikgator samt en stor hippodrom, och kuststaden Tripoli i landets norra del, berömd för sina sötsaker och traditionella olivtvålar.

Vi följer med läget för COVID-19 och agerar i enlighet med myndigheternas rekommendationer. Den här resan är ännu giltig. Ytterligare information fås av resebyrån alumni@axtours.fi eller per telefon 040 483 4950. Bokningar och förfrågningar fås direkt av resebyrån. 

GRANDTOURS – TAIDEMATKA OSLOON 3.–9.10.2023

Oslo on Euroopan uusin kulttuurimetropoli! Ilmastoystävällisellä taidematkalla tutustutaan mm. uuteen Munch-museoon ja Kansallismuseoon, Snöhättan oopperataloon ja Oslon uuteen arkkitehtuuriin.

Tutustu matkojen esitteisiin ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa www.grandtours.fi tai soita 040 483 4950, niin lähetämme esitteet postitse.

Helsingin yliopisto – Studia Generalia: Tie­teel­li­set mo­kat ja on­nek­kaat sat­tu­mat

Tieto ei kartu suoraviivaisesti. Joskus sattuma ohjaa oikeampaan kuin paraskaan suunnitelma. Tieteessä virhekin voi olla kiinnostava tulos, joka auttaa eteenpäin. Tutkimus korjaa itseään, ja epäonnistumisetkin ovat tärkeitä. Luennon puhujat ovat:

Tytti Steel (etnologia): Kulttuurintutkimus Suomea ja suomalaisuutta rakentamassa
Jaakko Hilppö (varhaiskasvatus): Moka on lahja: kasvatustieteellisiä näkökulmia epäonnistumiseen
Mikko Niemi (biolääketiede): Aihe vahvistetaan myöhemmin

Kaikille avoin viisiosainen verkkoluentosarja Studia Generalia järjestetään 2.3.–6.4.2021. Luentoja voi seurata myös jälkikäteen tallenteina.

Luentosarja on osa Tutkitun tiedon teemavuoden 2021 ohjelmaa ja Helsingin yliopiston Avoin yliopisto järjestää sen yhdessä Säätiöt ja rahastot ry:n kanssa.

Ti 16.3.2021 kello 17-19. Linkki suoratoistoon julkaistaan Avoimen yliopiston verkkosivulla.

Jaakko Heinimäki

Jaakko Heinimäki on Benelux-maiden suomalaisen merimieskirkon johtaja ja Brysselin merimiespappi. Hän on teologian alumni.

Kati Myl­ly­mä­ki

Alumniyhdistyksen valtuuskunnan puheenjohtajana toimii Kati Myllymäki. Myllymäki on Suomen Lääkäriliiton toiminnanjohtaja ja lääketieteen alumni.

“Olemme Pohjoismaiden suurin alumniyhdistys niin jäsenmäärällä kuin toiminnan laajuudellakin mitattuna. Osallistumisaktiivisuudessa olemme Euroopan parhaita, ja jäsenmäärämme kasvaa edelleen. Tästä on syytä olla ylpeä. Samalla täytyy kuitenkin pitää mielessä, että alumnitoimintamme on moniin muihin huippuyliopistoihin verrattuna vielä nuorta. Meillä on edelleen paljon kehitettävää ja kehityttävää. Meidän on myös oltava valveilla. Yliopistojen rahoituksen muutokset, hallintorakenteiden uudistus ja tulossa oleva pääsykoeuudistus puhuttavat. Alumnien on syytä olla mukana tässä yhteiskunnallisessa keskustelussa puolustamassa tiedeyliopistoa ja sivistysvaltiota.”

Koko vuoden 2012 ohjelma

Ke 1.2.2012 klo 18-20 Stu­dia Me­dici­na: Mitä gee­ni­si ker­to­vat?

Bio­me­dicum, Haart­ma­nin­ka­tu 8

Professori Juha Kere, Helsingin yliopisto ja Karoliininen instituutti: Geeneissäkö kohtalomme avaimet? Dosentti Irma Järvelä, Helsingin yliopisto: Geenitestien käytännön merkitys sekä Dosentti Ritva Halila, Helsingin yliopisto: Tietää vai ei – oma pulma vai muiden?

Ma 27.2.2012 klo 19 Alum­nien kult­tuu­rit­ref­fit: Suo­men Kan­sal­lis­teat­te­ri: KAN­SAN­HIIH­TO 2012 Tra­gi­ko­me­dia hiih­tä­vän kan­san san­ka­reis­ta

Suu­ri näyt­tä­mö klo 19.00

Mika Myllyaho – Taina West – Paula Korva
Kansanhiihto 2012 on jatkoa Täällä Pohjantähden alla 2011 -esitykselle, joka pohtii suomalaisuutta ja nyky-Suomea. Millaista on sankaruus nykymaailmassa, kun kilpailussa ei keinoja kaihdeta eikä latua anneta. Klo 18.15 ryhmämme tapaa Kansallisteatterin johtajan Mika Myllyahon teatterin Lavaklubilla (ravintola Morkussa), joka on varattu vain tälle ryhmälle. Tervetuloa kulttuuritreffeille!

Ke 29.2.2012 klo 17-19 Maa­il­man­kir­jat se­kai­sin! Kar­kaus­päi­vä kult­tuu­ri­his­to­rias­sa ja täh­ti­tie­tees­sä

Port­ha­nia (Yli­opis­to­ka­tu 3), Suo­men laki -sali

Alumniyhdistys järjestää yhteistyössä Tähtitieteellinen seura Ursan kanssa karkauspäivänä tilaisuuden, jossa käsitellään karkauspäivää niin kulttuurihistoriallisesti kuin tähtitieteellisestikin merkittävänä ilmiönä. Aihetta valottavat Euroopan historian professori Laura Kolbe sekä almanakkatoimistosta suunnittelija Asko Palviainen.

To 1.3.2012 klo 17-19 Stu­dia Hu­ma­nio­ra: Unio­nin­ka­tu – ret­ki kau­pun­gin yti­meen

Hel­sin­gin yli­opis­ton pää­ra­ken­nus (Fa­bia­nin­ka­tu 33), Pie­ni juh­la­sa­li

Museologian yliopistonlehtori Marja-Liisa Rönkkö kertoo Unioninkadusta ja suomalaisen museon juurista ja tutkijatohtori Leena Paaskoski Jyväksylän yliopistosta kertoo metsätalon historiasta. Luennot ovat osa kevään Studia Humaniora-sarjaa.

Ke 7.3.2012 klo 16.15 HYMY-ryh­män ta­paa­mi­nen

Arp­pea­num (Snel­ma­nin­ka­tu 3)

Helsingin yliopistomuseon ystävät HYMY kokoontuu suunnittelemaan vuoden 2012 toimintaa ja valitsemaan keskuudestaan suunnitteluryhmän. Päärakennus (Fabianinkatu 33), auditorio VIII.

To 8.3.2012 klo 16-19 Kan­sain­vä­li­sen nais­ten­päi­vän juh­la

Pää­ra­ken­nus, Juh­la­sa­li (Alek­san­te­rin­ka­tu 5)

Alumniyhdistys on mukana järjestämässä kansainvälisen naistenpäivän juhlaa. Vuoden 2012 juhlan teemoina ovat naisten voimaannuttaminen, maaseudun naiset sekä Rio+20.

Ti 13.3.2012 klo 17-19 Yh­teis­kun­nan Tu­ki­pi­la­rit: Suo­men Pank­ki

Suo­men Pank­ki (Snell­ma­ni­nau­kio)

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen ja johtokunnan neuvonantaja Juha Tarkka esittelevät niin Suomen Pankin historiaa kuin ajankohtaista taloustilannettakin. Lisäksi osallistujat pääsevät kierrokselle tutustumaan Suomen Pankin taidekokoelmaan.

Ke 14.3.2012 klo 18 VOX Hel­sin­ki

Pää­ra­ken­nus, Juh­la­sa­li (Alek­san­te­rin­ka­tu 5)

VOX Helsinki on Helsingin yliopiston ja Helsingin Sanomien
yhteinen maailmanmuuttoliike. Se on sarja puheenvuoroja hyvästä elämästä – särmikkäästi ja kiinnostavasti. Vuoden ensimmäisen VOX Helsingin teemana on design.

Ke 14.3.2012 klo 17 Tans­si­vat ai­vot

Port­ha­nia, Sali 1 (Yli­opis­ton­ka­tu 3)

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Suomen aivosäätiön kanssa.

To 15.3.2012 klo 17 Alum­niyh­dis­tyk­sen jä­se­nil­ta Tiede­kulmassa

Tie­de­kul­ma (Alek­san­te­rin­ka­tu 7)

Alumniyhdistys kutsuu jäsenensä tutustumaan Helsingin yliopiston uuteen esittelytilaan Tiedekulmaan. Tiedekulman toimintaa alumneille esittelee yliopiston viestintäjohtaja Kirsti Lehmusto ja lisäksi luvassa on musiikkia ja pientä tarjoilua. Tervetuloa mukaan!

Ke 28.3.2012 klo 18-20 Stu­dia Me­dici­na: Sai­rau­det, lääk­keet ja lii­ken­ne

Bio­me­dicum (Haart­ma­nin­ka­tu 8)

Studia Medicina -luentotilaisuuksissa lääketieteen huippuasiantuntijat jakavat oman alansa ajankohtaista tietoa suurta yleisöä kiinnostavista aiheista.

To 29.3.2012 klo 19 Alum­nien kult­tuu­rit­ref­fit: Hel­sin­gin kau­pun­gi­nor­kes­te­ri

Musiik­ki­ta­lon kon­sert­ti­sa­li

Ylikapellimestari John Storgårds johtaa HKO:n konsertin, jonka solistina esiintyy poikkeuksellisesti jousikvartetti, kuluvalla kaudella 10-vuotisjuhliaan viettävä Meta4. Konsertin säveltäjänimiä ovat Gade, Spohr ja Mendelssohn. Lisätietoja HKO:n sivuilta. Yksi kansainvälistä tunnustusta saaneen suomalaiskvartetin jäsenistä on Atte Kilpeläinen, HKO:n alttoviulusektion äänenjohtaja. Hän saapuu tapaamaan ryhmäämme ylikapellimestari John Storgårdsin kanssa Musiikkitalon Terassilämpiössä klo 18.00. Tervetuloa kulttuuritreffeille!

Ma 2.4.2012 klo 14-16 Vie­rai­lu Kai­sa-ta­loon

Kai­sa-talo (Fa­bia­nin­ka­tu 30)

Helsingin yliopiston kirjasto kutsuu alumnit tutustumaan kirjaston tarjoamiin palveluihin ja näkemään omin silmin millainen nyt rakenteilla olevasta ja syksyllä 2012 avattavasta Kaisa-talosta tulee. Kaisa-talon kierroksen jälkeen tilaisuus jatkuu Tiedekulmassa. Kaisa-talon kiertokäynnille mahtuu vain 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, joten varaa paikkasi ajoissa!

10.4.2012 klo 17-20 Ve­nä­jän tur­val­li­suus­po­li­tii­kan, ta­lou­den ja po­li­tii­kan ke­hi­tys.

Tie­tei­den talo, sali 505 (Kirk­ko­ka­tu 6)

Alustajat professori Hiski Haukkala ja VTT Pekka Sutela. Hiski Haukkala on kansainvälisen politiikan professori Tampereen yliopistosta. Hän on kirjoittanut vastikään kirjan “Suomen muuttuvat koordinaatit”, joka luotaa Suomen ulkopolitiikan lähitulevaisuutta. Toinen alustaja on tohtori Pekka Sutela, joka on erikoistunut neuvostoaikaisen ja nykyisen Venäjän talouteen. Sutela toimii nyt mm. vierailevana professorina Pariisissa. Keskustelun juontaa Hannu Kalajoki Tulevaisuuden tutkimuksen seurasta.

Ke 11.4.2012 klo 17-19 Tie­de ja käy­tän­tö: Mitä saa syö­dä?

Hel­sin­gin yli­opis­ton pää­ra­ken­nus (Fa­bia­nin­ka­tu 33), Sali 13

Kysymykseen Mitä saa syödä? vastaavat ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm, Eat & Joy Maatilatorin perustaja Aki Arjola sekä ruokakulttuuriprofessori Johanna Mäkelä.

Ke 18.4.2012 klo 15.30 HYMY-ryh­män tu­tus­tu­mi­nen yli­opis­ton tai­de­ko­koel­mien näyt­te­lyyn

Arp­pea­num (Snel­ma­nin­ka­tu 3)

HYMY-ryhmä tutustuu näyttelyyn museoamanuenssin FM Pia Vuorikosken opastuksella.

Ke 18.4.2012 klo 16 Alum­nien kult­tuu­rit­ref­fit: Suo­ma­lai­sen kir­jal­li­suu­den seu­ra

SKS:n ti­lois­sa

Tilaisuuden teemana on Sanojen talo – SKS suomalaisen kirjallisuuden kentällä ennen ja nyt. Dosentti Kai Häggman kertoo tutkimuksestaan “Sanojen talossa – Suomalaisen Kirjallisuuden Seura 1890-luvulta talvisotaan” ja dosentti, SKS:n kirjallisuusarkiston johtaja Ulla-Maija Peltonen kertoo SKS:n työstä suomalaisen kirjallisuuden kentällä 2000-luvulla.
Tilaisuus on maksuton, mutta ennakkoilmoittautuminen toivottava, sillä saliin mahtuu vain sata kuulijaa. Ilmoittautuminen alkaa 1.2., kuten muihin yhdistyksen tilaisuuksiin.
Esitysten jälkeen siirrytään SKS:n kirjamyymälään (Mariankatu 7)

To 19.4.2012 Stu­dia Hu­ma­nio­ra: Unio­nin­ka­tu – ret­ki kau­pun­gin yti­meen

Pie­ni juh­la­sa­li, pää­ra­ken­nus (Fa­bia­nin­ka­tu 33)

Kevään viimeisessä Studia Humaniorassa suomen kielen yliopistonlehtori Terhi Ainiala luennoi aiheesta Tähtitorninmäeltä Pitkällesillalle – paikannimistöstä kaupunkikuvassa, kotimaisen kirjallisuuden professori Jyrki Nummi kertoo teemasta Johdonvaihto yliopistolla – Aho, Järnefelt ja Tavastjerna sekä pohjoismaisen kirjallisuuden yliopistolehtori Kristina Malmio aiheesta Helsingfors och Unionsgatan i detektivromaner i början av 1900-talet.

24.4.2012 klo 17-20 Mis­sä työpaikat vuon­na 2030 ja mi­ten nii­tä hal­li­taan?

Tie­tei­den talo, sali 505 (Kirk­ko­ka­tu 6)

Alustukset futurologi Keijo Rajakallio ja tutkija Jukka-Pekka Heikkilä Vaasan yliopistosta, kommentoijana neuvotteleva virkamies Pekka Tiainen, TEM, juontaja Arto Salmela. Kysymyksiä: Miten nuoret työllistyvät? Mihin ammatteihin rekrytoidaan, mistä irtisanotaan? Tilaisuuden järjestää Tulevaisuuden tutkimuksen seuran Helsingin toimintaryhmä. Tilaisuuten ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Ke 25.4.2012 klo 17-19 Cons­tan­ti­nus Africa­nus ja Theo­rica Pan­teg­ni lää­ke­tie­teen his­to­rias­sa

Kan­sal­lis­kir­jas­to, Au­di­to­rio (Yli­opis­ton­ka­tu 1)

Professori Haltia kertoo, kuinka antiikin kreikkalaisen lääketieteen perintö välittyi islamilaisen kulttuurin kautta keskiajan Eurooppaan ja loi pohjan länsimaisen lääketieteen uudelle nousulle. Keskiaikainen latinankielinen lääketieteen oppi- ja käsikirja Theorica Pantegni on Suomen vanhin sidottu käsikirjoitus ja yksi Kansalliskirjaston kokoelman helmistä.

27.4.–6.5.2012 Alum­ni­ris­tei­ly Län­si-Eu­roop­paan

Matkalla Portugalista Saksaan tutustutaan viiteen Länsi-Euroopan historialliseen kaupunkiin ja nautitaan ylellisen risteilyaluksen MS Deutschlandin tunnelmasta. Asiantuntijaoppaina Helsingin yliopistosta toimivat historian dosentti Tuomas Heikkilä ja Euroopan historian dosentti Liisa Suvikumpu.

Ma 7.5.2012 klo 17 Vuo­den alum­nin luen­to: Il­mas­ton­muu­tos – vi­her­hömp­pää vai tie­teen vii­mei­sin sana?

Hel­sin­gin yli­opis­ton pää­ra­ken­nus (Fa­bia­nin­ka­tu 33), Pie­ni juh­la­sa­li (4. krs)

Helsingin yliopiston vuoden alumni, Ilmatieteen laitoksen pääjohtaja Petteri Taalas esitelmöi otsikolla Ilmastonmuutos – viherhömppää vai tieteen viimeisin sana? Tilaisuuden jälkeen viinitarjoilu.

To 10.5.2012 klo 19 Alum­nien kult­tuu­rit­ref­fit: Ku­nin­kaan puhe

Hel­sin­gin kau­pun­gin­teat­te­ri (Ensi lin­ja 2)

Ohjaus: Kari Heiskanen
Kuningas Yrjö VI:n tositarinaan perustuva draama kertoo monarkin taistelusta ja yrityksestä löytää oma äänensä. Kuninkaan puhe on voittanut mm. seitsemän Golden Globe- palkintoa ja palkittu neljällä Oscarilla. Elokuvan on Suomessa nähnyt jo lähes 200 000 katsojaa. Nyt tämä upea draama saa näyttämöversionsa lähes samaan aikaan Lontoossa ja Helsingissä.

Su 13.5.2012 klo 12 Flo­ran päi­vä

Kum­täh­den kent­tä, Tou­ko­la

Alumnit kokoontuvat Kumtähden kentälle piknikille ja nauttimaan niin opiskelijoiden seurasta kuin HYY:n järjestämästä ohjelmastakin. Tarjolla ainakin lasi kuohuvaa juhlateltasta.

Ke 23.5.2012 klo 16 Maa­il­man­lop­pu!

pää­ra­ken­nus, au­di­to­rio XV, (Fa­bia­nin­ka­tu 33)

FT Rami Rekola perehdyttää alumnit mayojen kulttuuriin, mytologiaan ja maailmanlopun ennustuksiin. Mitä maailmanlopun ennustus väittää ja mitä mayat oikeasti aiheesta sanoivat? Lopuksi kuulijoille tarjotaan vielä vilkaisu todelliseen maailmanloppuun.

To 24.5.2012 klo 17 Lap­si & Alumni

Che­micum (A. I. Vir­ta­sen au­kio 1)

Kumpulan tiedekampuksella sijaitsevan Kemianluokka Gadolin on oppimisympäristö, jossa lapset ja aikuiset tutustuvat kemian mielenkiintoiseen maailmaan. Tapahtumaan on perinteisesti osallistunut alumni/alumnit lapsineen tai lapsenlapsineen. Tapahtumassa on kuuden vuoden alaikäraja.

Ke 30.5.2012 klo 18-20 Stu­dia Me­dici­na: Ra­vit­se­mus ja ra­vin­to

Bio­me­dicum (Haart­ma­nin­ka­tu 8)

Studia Medicina -luentotilaisuuksissa lääketieteen huippuasiantuntijat jakavat oman alansa ajankohtaista tietoa suurta yleisöä kiinnostavista aiheista.

Ke 6.6.2012 klo 18 VOX Hel­sin­ki

Pää­ra­ken­nus, Juh­la­sa­li (Alek­san­te­rin­ka­tu 5)

VOX Helsinki on Helsingin yliopiston ja Helsingin Sanomien
yhteinen maailmanmuuttoliike. Se on sarja puheenvuoroja hyvästä elämästä – särmikkäästi ja kiinnostavasti.

Ti 28.8.2012 Kris­tii­nan Ys­tä­vät aa­miai­nen

Kah­vi­la Krul­la (Lönn­ro­tin­ka­tu 13)

Aamupala tarjoaa tilaisuuden laajentaa omia verkostoja yli totuttujen, näkyvien ja näkymättömien rajojen sekä keskustella mielenkiintoisista, ärsyttävistä, ajankohtaisista tai muuten vaan inspiroivista aiheista.

Ma 3.9.2012 klo Ava­jais­kar­ne­vaa­lit

Port­ha­nia (Yli­opis­to­ka­tu 3)

Alumnit ovat jo kolmatta kertaa mukana akateemisen vuoden avauksessa. Tule mukaan viettämään hauska ja hyödyllinen iltapäivä yhdessä UniSportin kanssa kannustaen opiskelijoita liikkumaan. Lisätietoja täältä ja yhdistyksen toiminnanjohtajalta.

Ti 4.9.2012 klo 17-20 Low Car­bon Club

WDC Pa­vil­jon­ki (Ul­lan­lin­nan­ka­tu 2-4)

Millaiset tuotteet auttavat meitä muuttamaan elämäntapojamme kestävämmäksi? Design Destrictin kauppojen valikoimista nostetaan esiin parhaat kestävien elämäntapojen innovaatiot. Ideat käsiteltävistä tuotteista kootaan Low Carbon Clubin Facebook-ryhmässä ennen tapahtumaa.

Ma-ke 10.–19.9.2012 Alum­ni­mat­ka

Tutustumismatka yliopiston Taitan tutkimusasemalle professori Jouko Rikkisen ja Petri Pellikan johdolla.

Ti 11.9.2012 klo 18–20 Kou­vo­lan Alum­niklu­bin klu­bi-ilta

Kou­vo­lan Pal­me­nia (Pa­raa­ti­kent­tä 6, Kou­vo­la)

Kouvolan Alumniklubi tutustuu Palmenian toimintaan.

Ke 19.9.2012 klo 18–20 Stu­dia Me­dici­na

Bio­me­dicum Hel­sin­ki (Haart­ma­nin­ka­tu 8)

Ylilääkäri Tiina Saarto, professori Eija Kalso ja Erikoislääkäri Tiina Tasmuth puhuvat teemanaan elämänlaatu vaikean taudin hoidossa.

Ti 25.9.2012 Kris­tii­nan ys­tä­vät aa­miai­nen

Kah­vi­la Krul­la (Lönn­ro­tin­ka­tu 13)

Aamupala tarjoaa tilaisuuden laajentaa omia verkostoja yli totuttujen, näkyvien ja näkymättömien rajojen sekä keskustella mielenkiintoisista, ärsyttävistä, ajankohtaisista tai muuten vaan inspiroivista aiheista.

Ti 2.10.2012 klo 17–19 Kou­vo­lan Alum­niklu­bin kes­kus­te­lu­ti­lai­suus Ve­nä­jä-tee­mas­ta

Keskustelun alustajana on Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutin johtaja professori Markku Kivinen.

To 4.10.2012 klo 18 Suo­men var­hai­sim­man kir­ja­kult­tuu­rin syn­ty

Kan­sal­lis­kir­jas­to (Unio­nin­ka­tu 36)

Miten kirjallinen kulttuuri tuli Suomeen keskiajalla? Miten Suomesta tuli osa läntistä maailmaa? Tutustumme Kansallismuseon näyttelyyn tutkiva, FT Tuomas Heikkilän johdolla. Näyttely perustuu hänen johtamaansa tutkimusprojektiin.

Ma 8.10.2012 klo 17-19 Kir­jal­li­suus­pii­ri

Pää­ra­ken­nus, Ru­ne­berg-sali. (Fa­bia­nin­ka­tu 33, 2. krs)

Mitä uutta Veikko Huovisesta? Panu Rajala kertoo teoksestaan.

Ke 10.10.2012 klo 18 Sa­vo­lai­sen Osa­kun­nan Se­nio­rei­den pe­rin­tei­nen syys­kei­laus

Ruusu­lan kei­la­hal­li (Ruusu­lan­ka­tu 3-5, Hel­sin­ki)

Savolaisen osakunnan seniorit kutsuvat Alumniyhdistyksen jäsenet mukaan keilailemaan hyvässä seurassa! Keilailu omakustannehintaan.

Ti 16.10.2012 klo 19 Alum­nien Kult­tuu­rit­ref­fit: Suo­men kan­sal­lis­ba­let­ti 90 vuot­ta

Kan­sal­lis­ba­let­ti, (Hel­sin­gin­ka­tu 58)

Etelämeren eksotiikkaa henkivä balettiklassikko Le Corsaire (Merirosvo) juhlivan kansallisbalettimme syysohjelmistossa: vuonna 1856 kantaesitetty baletti nähdään nyt legendaarisen koreografin Marius Petipan versiona, joka sai ensi-iltansa Pietarissa 1899.

To 25.10.2012 klo 16.30-18 HYMY: Hel­sin­gin yli­opis­ton Ob­ser­va­to­rio

Hel­sin­gin yli­opis­ton Ob­ser­va­to­rio, (Ko­per­ni­kuk­sen­tie 1)

Vierailu uuteen käyttöön valmistuneessa Tähtitorninmäen observatoriossa. Observatorio valmistui vuonna 1834 C.L. Engelin ja yliopiston
tähtitieteen professori August Argelanderin suunnittelemana ja sitä hyödynnettiin mm. kansainvälisenä yhteistyönä tehtyyn Carte du Ciel -ohjelmaan. Tutustuminen on Alumniyhdistyksen HYMY-ryhmän jäsenille.

Pe 26.10.2012 klo 18–23 Alum­ni­juh­la

Van­ha Yli­op­pi­las­ta­lo (Man­ner­hei­min­tie 3)

Tule mukaan Vanhalle juhlistamaan alumniutta ja pitämään hauskaa! Juhlan teemana on Helsingin juhlavuoden kunniaksi Kaunis Helsinki, Ruma Helsinki.

La 27.10.2012 Ostro­bot­nia rocks

Ostra­bot­nia (Museo­ka­tu 10)

Ostrobotnialla jyrähtää 27.10., kun yksi Suomen arvostetuimmissa rockyhtyeistä, 22-Pistepirkko, nousee juhlavuoden kunniaksi Bottan lavalle. 100-vuotiasta osakuntarakennusta juhlitaan myös muissa tilaisuuksissa.

Ti 30.10.2012 Kris­tii­nan ys­tä­vät aa­miai­nen

Kah­vi­la Krul­la (Lönn­ro­tin­ka­tu 13)

Aamupala tarjoaa tilaisuuden laajentaa omia verkostoja yli totuttujen, näkyvien ja näkymättömien rajojen sekä keskustella mielenkiintoisista, ärsyttävistä, ajankohtaisista tai muuten vaan inspiroivista aiheista.

Ti 6.11.2012 klo 16.30 Hel­sin­gin yli­opis­ton alumni ry:n sään­tö­mää­räi­nen vuo­si­ko­kous

Pää­ra­ken­nus, au­di­to­rio VII (Unio­nin­ka­tu 34)

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan yhdistyksen tulevaisuuteen! Esityslista.

Ma 12.11.2012 klo 17–19 Kir­jal­li­suus­pii­ri

Pää­ra­ken­nus, Ru­ne­berg-sali (Fa­bia­nin­ka­tu 33, 2. krs)

Juhani Salokannel kertoo virolaisesta kirjallisuudesta.

Ti 13.11.2012 Kris­tii­nan Ys­tä­vät-aa­miai­nen

Tie­de­kul­ma (Alek­san­te­rin­ka­tu 7)

Aamupala tarjoaa tilaisuuden laajentaa omia verkostoja yli totuttujen, näkyvien ja näkymättömien rajojen sekä keskustella mielenkiintoisista, ärsyttävistä, ajankohtaisista tai muuten vaan inspiroivista aiheista.

Ke 14.11.2012 klo 18-20 VOX Hel­sin­ki

Pää­ra­ken­nus, Juh­la­sa­li (Alek­san­te­rin­ka­tu 5)

VOX Helsinki on Helsingin yliopiston ja Helsingin Sanomien yhteinen maailmanmuuttoliike. Se on sarja puheenvuoroja hyvästä elämästä – särmikkäästi ja kiinnostavasti.

Pe 23.11. 2012 klo 19 Alum­nien Kult­tuu­rit­ref­fit: Hel­sin­gin kau­pun­gi­nor­kes­te­ri 130 vuot­ta

Musiik­ki­ta­lo (Man­ner­hei­min­tie 13A)

Helsingin kaupunginorkesteri, Pohjoismaiden ensimmäinen ammattisinfoniaorkesteri, on toiminut 130 vuotta – yhtä pitkään kuin Berliinin ja Pietarin filharmonikot. Juhlasyksyn ohjelmistosta alumnien illaksi on valittu sävykäs Debussy-Tshaikovski -konsertti, jonka johtaa saksalaismaestro Jun Märkl solistinaan korealainen sellovirtuoosi Young-Chang Cho.

Ke 28.11.2012 klo 18 Stu­dia Me­dici­na

Bio­me­dicum Hel­sin­ki (Haart­ma­nin­ka­tu 8)

Teemana viinan vaarat. Tarkempi ohjelma lähempänä tapahtuman ajankohtaa.

Pe 7.12.2012 Du­ma­ri ja Spu­get-kon­sert­ti

Sa­voy-teat­te­ri (Ka­sar­mi­ka­tu 46)

Tuomari Nurmio yhtyeineen esittää vanhoja ja uusia stadilaislauluja. Helsingin julistaminen pääkaupungiksi aiheutti nopean väestönkasvun, jossa suomen, ruotsin ja venäjän kielet törmäsivät toisiinsa katutason kommunikaatiossa. Helsinki on se Baabelin torni joka ajan mittaan synnytti Stadin slangin, tuon Suomessa ainutlaatuisen alakulttuuri-ilmiön.

Ma 10.12.2012 klo 17 Kir­jal­li­suus­pii­ri

Vie­rai­lu Ota­vas­sa ( Uu­den­maan­ka­tu 10)

Kirjailijavieraina Sirpa Kähkönen ja Virpi Hämeen-Anttila, illan isäntänä kustannuspäällikkö Antti Kasper. Tarjoilua. Kirjamyyntiä tarjoushintaan.

Pe 14.12.2012 klo 19 Alum­nien ja las­ten Kult­tuu­rit­ref­fit: Sai­tu­rin jou­lu

Suo­men kan­sal­lis­teat­te­ri (Län­ti­nen Teat­te­ri­ku­ja 1)

Charles Dickensin rakastettu Saiturin joulu on kertomus oikeudenmukaisuudesta, inhimillisyydestä ja siitä, ettei koskaan ole liian myöhäistä muuttaa elämänsä suuntaa. Kurt Nuotion ainutlaatuinen näyttämöversio on kaunis ja tunnelmallinen esitys, joka huokuu teatterin ja tarinan taikaa. Esitys sopii 6-100-vuotiaille katsojille!

Kuinka käytän Zoom-videopalvelua?

Jos olet käyttänyt Zoom-alustaa laitteellasi aiemminKlikattuasi linkkiä verkkoselaimesi pyytää sinua avaamaan Zoomin. Hyväksy Zoomin avaaminen ja pääset tapahtuman odotushuoneeseen. Syötä haluamasi nimimerkki. Tapahtuma ja järjestäjien videolähetys alkaa tapahtuman alkamisajankohtana. Hyväksy audio- ja video-asetukset. Sinun ei tarvitse kirjautua Zoom-alustalle. 

Jos et ole aiemmin käyttänyt Zoom-alustaa laitteellasi: Klikattuasi linkkiä selaimesi pyytää sinua lataamaan Zoom-sovelluksen. Lataamisen jälkeen selain käynnistää tapahtuman odotushuoneen. Voit myös avata Zoomin selaimessasi, jos et halua ladata sovellusta valitsemalla sivun alareunasta: If you cannot download or run the application, start from your browser. Syötä haluamasi nimimerkki. Tapahtuma ja järjestäjien videolähetys alkaa tapahtuman alkamisajankohtana. Hyväksy audio- ja video-asetukset. Sinun ei tarvitse kirjautua Zoom-alustalle. 

Klikkaa kuvia nähdäksesi esimerkit paremmin.

Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse hy@alumniyhdistys.fi, jos sinulla on vaikeuksia käynnistää verkkoseminaari laitteellasi.

 

Kultturitreffit: ARS22

Nykytaiteen suurkatselmus ARS22 on kymmenes näyttely vuodesta 1961 järjestetyssä näyttelysarjassa. ARS-näyttelyt ovat kautta vuosikymmenten tuoneet yleisön koettavaksi nykytaiteen uusimpia virtauksia. ARS22-näyttelyssä on esillä tämän hetken mielenkiintoisimpia tekijöitä ja teoksia.

Kiasman kaikkiin kerroksiin ulottuva näyttely esittelee kattavasti ajankohtaisinta kansainvälistä nykytaidetta ja uusia ARS22-näyttelyyn tilattuja teoksia. Ensimmäistä kertaa ARS-näyttelyssä on mukana avainteoksia eri vuosikymmeniltä 1960-luvulta alkaen. Ne luovat historiallisen taustan ajankohtaisille aiheille ja kartoittavat ARS-näyttelyiden historiaa.

Alumniyhdistys tarjoaa jäsenilleen neljä opastettua kierrosta ARS22-näyttelyyn torstaina 21.4.: klo 17 (suomeksi ja ruotsiksi), klo 18 (suomeksi) ja klo 18.30 (suomeksi). Pääsyliput Kiasmaan (0-18 €) maksetaan itse paikan päällä.

Torstai 21.4.2022 kello 17, 18 ja 18.30, Kiasma (Mannerheiminaukio 2).

Vuoden 2024 Alumnimatkat

Voit nyt ilmoittautua mukaan suunnitteilla oleville vuoden 2024 alumnimatkoille. Matkojen ohjelma täsmentyy vielä ja päivitämme allaolevat matkaesitteet, kun olemme saaneet lisätietoa mm. asiantuntijaluennoitsijoista sekä ajankohtaisista retkistä ja vierailukohteista.

  • 16.-26.2.2024 Los Angeles ja 7 yön risteily Meksikon Rivieralla
  • 3.-8.4.2024 Loiren lumoavat linnat
  • 21.8.-2.9.2024 Islannin ja Grönlannin risteily
  • 15.-26.10.2024 Mekongjoen risteily

Aiemmasta poiketen näiden matkojen varaukset ja tiedustelut: Matkatoimisto SoileTours / Anne Nordström, info@soiletours.com tai puh. +358 (0)9 41 29 344.

(päivitetty 21.6.2023)

YHTEENVETO VUODESTA 2022

AlumniForumissa Vuoden Alumni 2020 Ilkka Herlin luennoi aiheesta Entä jos voimme päästä tuhoavasta parantavaan luontosuhteeseen? Elää harmoniassa osana luontoa? Kulttuuritreffeillä vierailtiin mm. Designmuseo Arabiassa ja nähtiin TOVE-elokuvan ennakkonäytös. Alumniyhdistyksen jäsenet pääsivät seuraamaan eri alojen huippututkimuksen saavutuksia TSV:n kanssa järjestetyssä Tiedeklubi-ohjelmasarjassa. John Nurmisen Säätiö kutsuivat yhdistyksen jäsenet Itämeripäivään. Suurlähettiläs Keijo Norvanto, professori Annan Mauranen, oikeustieteen alumni Martti Timgren ja Suomen Lähi-idän instituutin säätiön asiamies FT Inka Nokso-Koivisto keskustelivat matematiikan alumnin Susanna Miekk-ojan johdolla Alumnit maailmalla  – Iran ihan oikeasti tapahtumassa Iranin politiikasta, kulttuurista, koulutuksesta ja tulevaisuudesta. Tapahtumassa korostettiin alumnilta alumnille jaettavaa tietoa ja lisäarvoa. Vuosikokous ja Alumnijuhla pidettiin poikkeustilanteesta johtuen virtuaalisesti. Maaliskuussa COVID-19 pandemia aiheutti usean kevään tapahtuman peruuntumisen tai siirtämiseen. Syksyllä totuteltiinkin hybridi- ja virtuaalitapahtumien haasteisiin ja mahdollisuuksiin.